Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zaterdagnamiddag 6 oktober organiseert het gemeentebestuur haar 2-jaarlijkse milieubeurs, dit jaar in het thema van "Repair café".  
 
Kopen, gebruiken en weggooien. Dat is hoe we vandaag de dag met spullen omspringen.
Repareren lijkt overbodig te zijn. Televisie kapot? Dan is het vaak goedkoper om een nieuw toestel te kopen dan om het oude te laten herstellen. 
 
Repair Cafés zijn lokale bijeenkomsten waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen. Van kledij tot elektrische apparaten, meubels, fietsen, computers,...  Bezoekers nemen kapotte spullen mee en krijgen hulp/advies van deskundige vrijwilligers. Zo valt er altijd wel wat te leren. Repair Cafés brengen het herstellen op een hedendaagse manier weer in de samenleving. Het is de ideale manier om bij te leren over de milieu-impact van afval en om stil te staan bij wat nog repareerbaar is. 
 
Om van een Repair Café een succesverhaal te maken, hebben we uiteraard vrijwilligers nodig!  
De waardering voor mensen met een praktische kennis en handvaardigheid rond het repareren keert terug.  
 
Beschik jij over bovenstaande praktische of technische kennis en ben je bereid om deze op de milieubeurs in te zetten, laat het dan zo snel mogelijk weten aan de gemeentelijke milieudienst! Elke vrijwilliger kan genieten van een vrijwilligersvergoeding.