Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas
weesgedicht

Weesgedicht zkt Adoptieraam

https://wortegem-petegem.bibliotheek.be/weesgedicht

Tijdens de Poëzieweek 2023, die loopt van 26 januari 2023 tot 1 februari 2023, gaan honderden #Weesgedichten op zoek naar een adoptieraam. 

Samen met jou slopen we het - onterecht - saaie imago van poëzie. Hoe? Door straten te overspoelen met gedichten. Het enige wat je nodig hebt is een raam op een benedenverdieping en minstens een heel klein beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze.

Surf vanaf 15 december (10u) naar weesgedichten.be en kies een door jouw bibliotheek geselecteerd gedicht. Verder is het gewoon achterover leunen en wachten tot wij langskomen om het gedicht met speciaal voor dit doel ontwikkelde en volkomen afwasbare stiften aan te brengen.

Speciaal voor deze actie werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters, van (inter)nationaal en net heel lokaal talent. Deelnemen aan deze actie kost je niets maar draagt zoveel bij aan de ziel van de Poëzieweek. Bovendien geeft een #weesgedicht je huis - en bij uitbreiding je straat en je stad of gemeente - een mooie, poëtische uitstraling.

Met het project #Weesgedichten slaan meer dan 60 bibliotheken de handen in mekaar om Vlaanderen om te toveren tot één grote, bewandelbare poëziebundel. Hierbij ook de Bibliotheken Vlaamse Ardennen: Brakel, Kluisbergen, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse en Wortegem-Petegem.