Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas
wintervakantie

Vakantieplannen? Vertrek zorgeloos op vakantie!

Zorg dat u goed voorbereid op reis vertrekt zodat u niet voor onverwachtse kosten staat of u uw reis dient uit te stellen of af te lasten.

Daarom geven we u als gemeentebestuur graag de volgende tips:

1)    Controleer goed op uw documenten van het reisbureau of op de website www.diplomatie.be of u over de juiste reisdocumenten (identiteitskaart, internationaal reispaspoort, kids-ID, visum, inentingsbewijs) beschikt.

2)    Check zeker ook hoe lang uw reisdocumenten nog geldig dienen te zijn voor het desbetreffende land (vb. identiteitskaart dient nog  6 maanden geldig te zijn voor Turkije). 

3)    Voor wie met de auto op reis gaat naar Frankrijk, Duitsland of Spanje, of daar een wagen huurt, is het aan te raden het papieren rijbewijs om te wisselen naar het bankkaartmodel.

4)    Vergeet niet dat u voor alle kinderen (dus vanaf 0 jaar) een kids-ID nodig heeft wanneer u naar het buitenland gaat. De levertijd is drie weken, vraag deze dus op tijd aan. Elk kind moet aanwezig zijn bij de aanvraag van de kids-ID.

5)    Reist uw kind alleen of in het gezelschap van andere volwassenen dan de ouders? Dan is het raadzaam schriftelijke toestemming te geven onder vorm van een reistoelating. Die kan je als ouder laten opmaken op de dienst burgerzaken.

6)    Hebt u twijfels of vragen over uw reisdocumenten, aarzel zeker niet om contact op te nemen met de dienst burgerzaken. Let op! Wij werken enkel op afspraak. Je kan telefonisch een afspraak maken op het nummer 056 68 81 14 of online via deze link.

Prettige vakantie!