Overslaan en naar de inhoud gaan

De werken tijdens de aanleg van de nieuwe verkaveling Ridobel door de VMSW en de SHM Vlaamse Ardennen zijn opgesplitst in verschillende fases.

Ondertussen zijn de werken met betrekking tot de aanleg van de riolering op de site Ridobel afgerond. In de Lindestraat en de Krauwelstraat zijn de nutsleidingen aangepast.

Vanaf 28 oktober 2019 gaat aannemer Vanden Buverie van start met de tweede fase van de wegenis- en rioleringswerken in en rond de verkaveling Ridobel. De aannemer begint in de St. Martinusstraat tussen de Lindestraat en de Ommegangstraat. Daar wordt de kasseiweg opnieuw aangelegd en komt er een verhoogd voetpad. Ook het kruispunt St. Martinusstraat – Ommegangstraat wordt vernieuwd. Er worden omleidingen voorzien via Petegemplein, Kortrijkstraat, Beerstraat en via Lindestraat, Clemmenstraat, Eekhoutstraat en Beerstraat. Plaatselijk verkeer is toegelaten tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en het kruispunt met de Beerstraat. Deze werken zullen ongeveer vier weken duren.

De aannemer gaat met verlof vanaf 20 december 2019. De St. Martinusstraat blijft afgesloten.

Na het bouwverlof wordt het voetpad in de Lindestraat tussen huisnummers 1 en 5 heraangelegd en wordt de laatste hand gelegd aan het voetpad in de St. Martinusstraat. Deze werken zullen ongeveer twee weken in beslag nemen.

Daarna beginnen de werken binnen de verkaveling Ridobel en wordt het voetpad tussen Lindestraat 5 en het einde van de verkaveling heraangelegd.

Het einde van de werken is voorzien in februari 2020. De timing is onder alle voorbehoud.

Op de hoogte blijven van alle updates? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief of neem een kijkje op Geopunt.

omleiding Ridobel

Klik hier voor een grotere versie van het plan.