Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
1000regentonnen

Groepsaankoop #1000regentonnen van 7 april 2023 tot en met 15 mei 2023

Wil je heel wat euro’s drinkbaar leidingwater uitsparen en tegelijkertijd iets doen voor het klimaat? Dan is het opvangen en gebruiken van regenwater een goed idee. Met de groepsaankoop #1000regentonnen die streekintercommunale SOLVA organiseert in samenwerking met ILVA en IVLA, kunnen inwoners uit 16 Zuid-Oost-Vlaamse steden en gemeenten hun voordeel doen. En wij ondersteunen als gemeente deze groepsaankoop graag; zo werken we ook verder aan onze doelstellingen om 1m³ regenwater op te vangen per inwoner. De regentonnen zijn te koop van 7 april tot en met 15 mei. Mis deze groepsaankoop dus niet!  

Over de groepsaankoop 

Voor de 2de keer organiseert streekintercommunale SOLVA de groepsaankoop #1000regentonnen. De campagne wil mensen bewustmaken dat regenwater schaars en kostbaar is. In tijden van droogte moeten we spaarzaam omspringen met dit water en is elke druppel welkom. Het water kan gebruikt worden binnenshuis om planten water te geven en te poetsen. Buitenhuis kan je het opgevangen water gebruiken om je auto of fiets te wassen en kan je de natuur bij aanhoudende droogte een handje helpen.

Hoe het in zijn werk gaat

1. Vanaf 7 april tot en met 15 mei 2023 kan je één of meerdere tonnen aankopen op www.1000regentonnen.be 
2. De levering is in de prijs inbegrepen. Wie er ook een vulautomaat bij koopt, kan de ton voor een kleine meerprijs laten aansluiten op de regenpijp.  
3. Eind juni wordt de ton bij jou thuis geleverd. Je wordt verwittigd wanneer de levering plaatsvindt en kan indien nodig een andere leverdatum kiezen.

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Kruisem, Lede, Lierde, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm die hun ton ook in hun gemeente willen laten leveren kunnen een ton aankopen. Ook als zelfstandige of als KMO kan je je inschrijven.

Waarom kiezen voor de groepsaankoop #1000regentonnen?

Omdat we de tonnen in 1 keer aankopen in zo’n grote aantallen, kunnen we voor jou een scherpe prijs bedingen. Door waar mogelijk voor regenwater te kiezen in plaats van voor drinkbaar leidingwater kan je zelf je waterfactuur verlagen. Je kan gerust zijn met je aankoop: bij ons koop je een duurzame regenton. De 3 modellen zijn immers recycleerbaar en gemaakt van gerecycleerde materialen. De regentonnen zijn van een zeer hoge kwaliteit. Ze zijn bestand tegen de grillen van de natuur en bovendien ook UV-bestendig. 
Wie een cilindervormige regenpijp heeft kan bij de regenton ook een vulautomaat bestellen. Dit element plaats je tussen de regenpijp en de ton en zorgt ervoor dat de ton zo efficiënt mogelijk gevuld wordt. De vulautomaat is voorzien van een extra vuil- en bladfilter. Als het vriest kan je de ton d.m.v. deze vulautomaat afsluiten. Met de bijgeleverde klokboor is de vulautomaat snel en makkelijk geïnstalleerd. Je hoeft er de regenpijp niet voor doormidden te zagen. Maar wie wil kan dit werkje voor een kleine meerprijs laten uitvoeren door vzw GoedWonen. 

Meer info
www.1000regentonnen.be