Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas
RLVA

30 jaar Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen – 30 activiteiten – 30 prijzen


Al 30 jaar lang zet Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen (RLVA) zich in voor natuur en landschap in de Vlaamse Ardennen, ook in onze gemeente. Gedurende die 30 jaar heeft RLVA gezorgd voor het aanplanten van vele honderden hoogstam fruitbomen, vele kilometers hagen en heggen, tientallen poelen en andere natuurelementen, en zo het Vlaamse Ardennen landschap weer aangekleed. Ondertussen maken 18 steden en gemeenten deel uit van deze vzw, en is het werkingsgebied gegroeid tot 695 km².


Om het dertigjarig bestaan te vieren organiseert RLVA het komende jaar 30 natuurbelevingsactiviteiten, overal in de Vlaamse Ardennen. Van wandelen tot kajakken, van snoeidemo’s tot bosbaden, van een workshop gin maken met Vlaamse Ardennenkruiden tot een boottocht, je kan het allemaal meemaken. Neem je aan drie (of meer) activiteiten deel? Dan maak je kans op 1 van de 30 mooie prijzen, met als hoofdprijs een weekendje weg in een prachtige B&B in de Vlaamse Ardennen. Ook de 2e en 3e prijs laten jou en je partner genieten van een nachtje in een schitterende B&B. Een overzicht van de activiteiten en de prijzen vind je op www.rlva.be/30jaarRLVA.  


De aftrap van het feestjaar wordt gegeven op 2 juli in Geraardsbergen, waar RLVA je verwelkomt in de Helix. Samen met je gezin kan je er genieten van een namiddag vol natuurbeleving.  Neem er deel aan allerlei activiteiten in een gezellige sfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van boogschieten, met de fiets fruitsap persen, waterdiertjes onderzoeken, braakballen pluizen, lekkers uit een actieve bakoven en mooie wandelingen in de directe omgeving? Het volledig programma vind je op www.rlva.be/30jaarRLVA