Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 30 september 2020 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14 of via mail naar gemeente@wortegem-petegem.be.
Meer info over de maatregelen rond corona Ik heb hulp nodig

Verschillende nieuwe betaalopties

Vóór de coronacrisis kon je bij de chauffeur met kleingeld betalen. Dit is nu niet meer mogelijk. De Lijn zet wel in op allerlei nieuwe betaalopties. Hierbij streven ze naar een veilige en aangename reiservaring voor alle klanten. 

Je kan jouw vervoerbewijs vooraf kopen via een ticketautomaat, Lijnwinkel of ander verkooppunt. Spring je liever spontaan op bus en tram? Dan zijn sms- of m-tickets op smartphone of contactloos betalen prima alternatieven. 

Ontwaardingstoestellen weldra niet meer bruikbaar

Op 1 juli 2020 vindt nog een andere wijziging plaats: vanaf dan zijn de ontwaardingstoestellen voor magneetkaarten niet meer bruikbaar op bus en tram. Dit is zeker geen verrassing, onze vervoerbewijzen staan immers al enige tijd op een elektronische in plaats van een magneetkaart. 
De Kusttram vormt als enige de uitzondering op de regel: hier blijven de toestellen nog bruikbaar tot 30 september 2020. 

Wat doe je met jouw oude magneetkaart? 

Je kan jouw nog bruikbare magneetkaarten omruilen. Dit kan online, in een van de Lijnwinkels of in andere verkooppunten in jouw buurt. Hiervoor heb je tijd tot eind september 2020.