Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 31 augustus 2021 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de vaccinatiecampagne
warme dagen

Wat te doen bij warm weer?

We verlangen met zijn allen elk jaar naar het warme weer. Maar extreme warmte heeft soms minder prettige gevolgen. Want elk jaar sterven nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vaak gaat het om alleenwonende ouderen of chronisch zieken. 

Zorg voor anderen

Geef deze kwetsbare groep daarom extra aandacht. Ken je alleenstaande senioren of zieken? Of vermoed je dat er zo iemand in je straat woont? Ga op warme dagen eens kijken of bel ze op om te vragen of ze zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen. 

Help ook jonge kinderen voldoende te drinken. Laat kinderen NOOIT achter in een geparkeerde auto, ook niet voor twee minuten.

Wees voorbereid

  • Zorg dat je altijd water bij hebt.
  • Hou de weersvoorspellingen in de gaten.
  • Smeer op tijd zonnecrème.
  • Verbouw en bouw hittebestendig.
  • Draag lichte kledij.
  • Doe het rustig aan.
  • Zoek de schaduw op.
  • Draag een hoofddeksel en voorzie een zonnehoedje voor kinderen.
  • Verlucht op momenten dat het buiten koeler is dan binnen.

Lees alle tips op www.warmedagen.be.

Warmte en corona

Op https://www.warmedagen.be/warmte-en-het-coronavirus vind je de meest recente informatie over de invloed van warmte op het coronavirus.

Niet alle acties of maatregelen in het kader van warme dagen kan je tijdens de corona-epidemie (volledig) toepassen. Toets de hittemaatregelen steeds af aan de actuele richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad én de aanbevelingen uit jouw sector.

Wanneer hulp zoeken?

Banale symptomen als hoofdpijn of duizeligheid kunnen de eerste symptomen zijn van ernstige problemen. Drink dan meteen meer water, zoek een koele plek en rust. Als je toch twijfelt, bel je huisarts. Reageer jij of iemand anders abnormaal op warmte? Dat kan bijvoorbeeld braken zijn of overvloedig zweten, kortademigheid, een hoge lichaamstemperatuur, …. Bel dan meteen de spoeddienst. Koel de persoon in moeilijkheden af en pas eerste hulp toe indien nodig.