Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de vaccinatiecampagne
klimaatgezonde tuin

Klimaatgezonde tuin

Er is meer ruimte voor groen en water nodig om hitte, droogte en wateroverlast te bestrijden. Jij kan daar als burger bij helpen. Vergroen en onthard je omgeving door een extra stukje in te richten als natuur. Zo creëer je een aangename leefplek voor jezelf en talrijke beestjes en draag je bij aan een beter klimaat.

Ecoman geeft alvast het goede voorbeeld!

Kan je de video niet zien? Dan heb je wellicht bepaalde cookies uitgeschakeld.
Verander hier jouw cookie-toestemmingen.

Wat houdt dit project in?

Met het project ‘Klimaatgezonde tuin’ wil de Provincie particuliere tuinen klimaatbestendiger maken. Tuinen nemen 9% van de totale Vlaamse grondoppervlakte in en bieden kansen om te ontharden en vergroenen. Private tuinen worden op die manier ingezet om de gevolgen van de klimaatverandering – droogte, hitte, wateroverlast – mee in te dijken.

Gemeente Wortegem-Petegem werd geselecteerd voor het proefproject, waarbij inwoners de kans kregen om zich in te schrijven voor een gratis bezoek van de tuincoach.

In deze fase van het project beperken we ons tot de voortuin. Op jouw vraag komt de provinciale tuincoach langs. Hij bespreekt samen met jou de mogelijkheden om je voortuin klimaatbestendiger te maken (aanplantingen, ontharding,..). Dit plaatsbezoek zal ongeveer 1,5 uur duren. Na dit bezoek ontvang je een advies dat bestaat uit een ontwerpschets, plantensuggesties en een uitgebreide toelichting. Hiermee kan je dan aan de slag om jouw voortuin naar persoonlijke smaak klimaatgezond (her) in te richten. Je bent uiteraard niet verplicht om de voorgestelde wijzigingen daadwerkelijk uit te voeren.

Was je er niet op tijd bij om je in te schrijven, maar wil je wel jouw steentje bijdragen? Bekijk hier dan alvast enkele tips van de tuincoach.