Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
bos onder kerstboom

Leg eens een bos onder de kerstboom!

Het einde van het jaar komt weer in zicht, en traditioneel betekent dat ook: cadeautjestijd! Ben je nog op zoek naar leuke inspiratie? Wat dacht je van een boom of tien? Je hoeft ze niet eens in te pakken, want dankzij BOOST kan je een duurzaam cadeau geven: een stukje klimaatbestendig bos bij jou in de buurt, vakkundig geplant door de professionals van Bosgroep Oost-Vlaanderen. De boompjes zijn enkel nog op zoek naar een (Secret) Santa met een groen hart. 
Schenken aan een goed doel is bovendien voordeling, want je kan een gift vanaf 40 euro fiscaal inbrengen. Dat levert je een voordeel op van 45% van het geschonken bedrag. Je zorgt dus voor meer bomen voor hetzelfde geld. Zeker de moeite waard om even te checken.  

Hoe gaat het in zijn werk? 

1.    Surf naar www.boostvoorbos.be/steun-het-fonds en schrijf een bedrag over naar keuze. Voor 25 euro planten we 10 m² bos in jouw buurt. Voor 40 euro planten we al 16m² bos (en betaal je eigenlijk maar 26€ dankzij je belastingvoordeel).
2.    Leg wat eikels, kastanjes of een prachtig gedroogd blad onder de kerstboom  en vertel vol trots over je goede daad. Vrolijk bosfeest en gelukkig boomjaar!
3.    In het voorjaar ontvang je jouw fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting.
Neem zeker een kijkje op www.boostvoorbos.be, want daar lees je als eerste welke bossen er met jouw hulp worden aangelegd. 

Ga nog een stapje verder en plant je eigen bos!

Heb je zelf een stuk grond dat je wil bebossen, of droom je al jaren van je eigen bos, en wil je er in 2023 eindelijk werk van maken? Dien dan voor 30 april een dossier in bij BOOST en maak kans op een toelage van 25.000 euro per hectare. De Bosgroepmedewerkers helpen je graag verder.

BOOST is een initiatief van Bosgroepen Oost-Vlaanderen met steun van de Vlaamse Overheid, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en Provincie Oost-Vlaanderen. Dankzij het initiatief van enkele sympathisanten werd het fonds ‘Vrienden van De Bosgroepen’ opgericht bij de Koning Boudewijnstichting. 

Rechtstreeks overschrijven kan op rekeningnummer IBAN: BE10 0000 0000 0404  (Koning Boudewijnstichting) met deze gestructureerde mededeling: +++ 623/3709/10026 +++.