Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Tweedehandsbeurs

Milieu- en tweedehandsbeurs

Zaterdag 30 september 2023 van 13u00 tot 18u00
Domein de Ghellinck - Kortrijkstraat 110c, Wortegem-Petegem

De milieubeurs is een tweejaarlijks evenement waarbij diverse milieu gerelateerde thema’s in de kijker worden gezet. 

Op de milieubeurs vindt u infostands terug van o.a. het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen, De Grote Landschapsroelette van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, de Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen met hun upcycling project 't Uniek, een snoeidemonstratie voor fruitbomen door POMKO, een voordracht van Stroomvloed over hernieuwbare energie, een energiebalie door Solva, enz.…

Er zijn ook 2 wandelingen uitgestippeld. Natuurpunt begeleidt een wandeling met aandacht voor het natuurlijk beheer van het park (afspraak om 14 uur op de parking, einde voorzien rond 17 uur) en via Logo Gezond+ werd een gezondheidsrally uitgestippeld; een leuke gezinswandeling door het domein waar a.d.h.v. sprekende weetjes, rebussen en quizvragen de deelnemers kennismaken met verschillende gezondheidsthema's. 

Snoeiworkshop

Goed verzorgde en gesnoeide fruitbomen zorgen voor meer en beter fruit. Belangrijk dus om je fruitbomen goed te snoeien: in de juiste periode en op de juiste manier. Tijdens de snoeiworkshop toont Pomko lesgever Dieter Dewitte je de knepen van het vak om thuis overheerlijk hoogstamfruit op te kweken en te onderhouden. Je krijgt de basisprincipes van het snoeien uitgelegd en aangeleerd. Wil je graag aan de slag met hoogstamfruit dan is dit moment helemaal geknipt voor jou! Deze initiatie is gratis en duurt ongeveer een uurtje.

Schrijf je via deze link in voor de snoeiworkshop. 

Tweedehandsbeurs

Op hetzelfde ogenblik vindt, voor alle inwoners van Wortegem-Petegem, ook de eerste editie van een heuse tweedehandsbeurs plaats. 
Wie zelf overtollige spullen, speelgoed, kledij of prullaria wenst te verkopen, neemt best voorafgaandelijk contact op via de milieudienst@wortegem-petegem.be of via het algemeen nummer 056 68 81 14. De gemeente zorgt alvast voor voldoende publiciteit en logistieke ondersteuning!

Iedereen gratis welkom in de feesttent van het gemeentelijk Domein de Ghellinck. De gemeente ontvangt u graag met een drankje!