Overslaan en naar de inhoud gaan

Waregemseweg
Eind november starten Fluvius, Farys, Telenet en Proximus met aanpassingswerken aan de nutsvoorzieningen op de Waregemseweg. Deze werken gaan vooraf aan de wegenis- en rioleringswerken op de Waregemseweg die, onder voorbehoud van het verkrijgen van de nodige vergunningen, in de tweede helft van 2020 zullen starten.

De werken aan de nutsvoorzieningen worden uitgevoerd tussen de Pontstraat en de Keerstraat en bestaan uit twee fases. De eerste fase wordt geschat op 35 uitvoeringsdagen. Er wordt dan gewerkt tussen de Pontstraat en de Boeregemstraat langs de kant van het fietspad. De werken beginnen aan de Pontstraat en de werf zal stelselmatig opschuiven in de richting van Wortegem-centrum. Tijdens de tweede fase, die 15 uitvoeringsdagen zou duren, wordt gewerkt van de Keerstraat tot aan Waregemseweg 104 en van Waregemseweg 108 tot de Tjammelsstraat. De werken vinden dan plaats aan de overzijde van het fietspad. Deze werken beginnen langs de kant van Wortegem-centrum en schuiven op richting Waregem.

Tijdens de werken zal doorgaand autoverkeer en plaatselijk fietsverkeer mogelijk blijven. Door middel van verkeerslichten wordt een beurtelingse doorgang ingesteld. Er wordt geprobeerd om de impact op het verkeer te verkleinen door de lengte van de werfzone zo kort mogelijk te houden.
Het doorgaand fietsverkeer in beide richtingen zal omgeleid worden via de Pontstraat, Rijborgstraat en Boeregemstraat.

Hou er rekening mee dat langs de werken de snelheid beperkt is tot maximaal 30 km/u.

Kasteelstraat
Er zal in dezelfde periode ook gewerkt worden op een deel van de Kasteelstraat. Deze zal van de Waregemseweg tot de Rijborgstraat afgesloten worden voor alle verkeer. Er wordt plaatselijk een omleiding voorzien.

Alle geplande termijnen zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden.