Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 31 augustus 2021 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de vaccinatiecampagne
RSVK Waregem

Verhuren met een sociaal verhuurkantoor

Je hebt een huis, appartement of studio die je kan verhuren? Dat is goed nieuws! Maar geeft je eigendom je naast rendement ook zorgen en stress? 
Verhuur dan gerust aan een sociaal verhuurkantoor of SVK. Want verhuren via een SVK biedt tal van voordelen. 

Zorgeloos verhuren

SVK’s worden erkend door de Vlaamse overheid. Je sluit een huurcontract af met een SVK voor minstens 9 jaar. Het SVK draagt dus alle huurdersverplichtingen.
Zij verhuren op hun beurt de woning door aan kandidaat-huurders en jij geniet van een gegarandeerde huuropbrengst. Het SVK betaalt immers altijd stipt, zelfs wanneer je woning niet verhuurd is! Bovendien krijg je nooit te maken met wanbetalers. Daarnaast blijf je genieten van alle voordelen en zekerheden uit de Woninghuurwet. 

Uw voordelen

Het SVK regelt verder alles. Zij zorgen voor het huurcontract en de plaatsbeschrijving, de brandverzekering, de organisatie van herstellings- en onderhoudswerken ten laste van de huurder, het onderverhuren van de woning en de begeleiding van de onderhuurder.
Door te verhuren via een SVK kan je rekenen op gegarandeerde huuropbrengsten, vermijd je leegstand van je woning en de daaraan gekoppelde sancties, loop je geen risico op langdurige en lastige gerechtelijke procedures en behoud je de garantie dat je de woning op het einde van de overeenkomst weer in de oorspronkelijke staat terug krijgt (rekening houdend met de normale slijtage). 
Ook financieel is verhuren via SVK een slimme keuze. Je geniet hierdoor een verlaagd tarief onroerende voorheffing, een verlaagd btw-tarief bij nieuwbouw (12% in plaats van 21%), verlaagde registratierechten voor wie een woning koopt en tal van extra premies en tegemoetkomingen bij renovatie.
Bovendien kan je gedurende het volledige traject rekenen op de samenwerking met een professionele partner. 

Jouw woning moet gerenoveerd worden?

Ook als je woning aan renovatie toe is, kan het SVK je op weg helpen met advies. De Vlaamse overheid voorziet voor de eigenaar die verhuurt aan een SVK volgende premies: 

  • Renovatiepremie: tot 30% per categorie van werken (voor minstens 2.500 euro aan werken per categorie)
  • Sociale dakisolatie-, beglazings- en spouwmuurisolatiepremie: extra hoge premies en begeleiding door het SVK bij de voorbereiding en de uitvoering van de werken.

Wat verwacht het SVK van jou?

Het SVK vraagt geen commissieloon, maar wel een redelijke huurprijs (lager dan de marktprijs). Er wordt een woning verwacht die voldoet aan de Vlaamse normen qua veiligheid, gezondheid en algemene woningkwaliteit. 

Het sociale verhuurkantoor, een ideale partner in het woonbeleid

De lokale besturen van Waregem, Deerlijk, Anzegem, Wortegem-Petegem en Zulte werken samen met het RSVK Waregem vzw.