Overslaan en naar de inhoud gaan

In de loop van 2020 zal Telenet het analoge radio- en televisiesignaal op zijn kabel stopzetten. Deze ‘Signaal Switch’ zorgt ervoor dat ze hun netwerk voor de toekomst kunnen optimaliseren en snel internet kunnen blijven garanderen. 

Radio
Tussen 11 februari en 22 april 2020 wordt het analoge radiosignaal via de kabel in heel Vlaanderen en Brussel in fases afgeschakeld. Het gaat alleen om radiotoestellen die rechtstreeks met de kabel aan de wandcontactdoos in huis zijn verbonden. Radio luisteren in je auto zal nog steeds werken.

Televisie
Het afschakelen van het analoge televisiesignaal via de kabel gaat pas van start in december 2020.
Vanaf 8 weken voor het afsluiten komt er een boodschap op alle zenders. Na het afsluiten krijgen klanten een pancarte te zien met meer informatie. Voor de meeste klanten volstaat het om één keer de instelling van hun tv-toestel aan te passen.

Wanneer is onze gemeente aan de beurt?
Vanaf de zomer voorziet Telenet een toepassing waarbij klanten op basis van hun klantnummer kunnen nagaan wanneer zij aan de beurt zijn. Let wel: de netwerkregio’s lopen niet gelijk met de gemeentegrenzen. Het kan dus zijn dat verschillende inwoners van eenzelfde gemeente toch op een andere datum afgeschakeld worden.

Zie www.telenet.be/signaalswitch voor meer informatie.