Overslaan en naar de inhoud gaan

In de krokusvakantie, van 24 tot en met 28 februari 2020, wordt op het kruispunt Beerstraat/St. Martinusstraat gewerkt aan een rioolaansluiting voor een nieuwe verkaveling in de Beerstraat. Deze werken zullen enige verkeershinder met zich meebrengen.

Het kruispunt zal in deze periode niet meer toegankelijk zijn voor zwaar verkeer. Voor autoverkeer zal er enkel nog doorgang mogelijk zijn tussen de St. Martinusstraat en het deel van de Beerstraat richting de Kortrijkstraat (in beide richtingen). Voetgangers- en fietsverkeer zal ook nog mogelijk zijn tussen de St. Martinusstraat en het deel van de Beerstraat naar de Clemmenstraat. De doorgang naar de Lozerstraat zal afgesloten zijn voor alle verkeer.

Voor doorgaand verkeer en vrachtverkeer wordt een omleiding voorzien langs de Kortrijkstraat, het Petegemplein, de Lindestraat en de Clemmenstraat.

De bussen van De Lijn (lijn 58 Oudenaarde-Waregem) zullen in de krokusvakantie niet door het centrum van Petegem rijden. De haltes Vlinderstraat, Eekhout, Statie en Rusthuis worden dan niet meer bediend. De bussen rijden op de Kortrijkstraat door Petegem en bedienen wel nog de haltes Beerstraat en Dorp.