Overslaan en naar de inhoud gaan
Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, neemt ook onze gemeente maatregelen. 
Onze diensten werken enkel nog voor dringende zaken op afspraak, maar blijven wel telefonisch bereikbaar.
Meer info Ik heb hulp nodig Ik wil hulp bieden
erfgoeddag

Erfgoeddag in de Vlaamse Ardennen

Op zaterdag 25 april en zondag 26 april 2020 viert Erfgoeddag zijn 20e verjaardag. Speciaal voor deze feesteditie draagt Erfgoeddag als thema 'De Nacht'. Want de nacht betovert en staat synoniem voor verbeelding.
 
In de Vlaamse Ardennen kan je je laten verrassen door meer dan 20 activiteiten. Deze gaan door in Brakel, Geraardsbergen, Herzele, Kluisbergen, Maarkedal, Oudenaarde en Zottegem. EVA (Erfgoed Vlaamse Ardennen) heeft alle info samengebracht op haar website www.erfgoedvlaamseardennen.be
 
Je kan meelopen met een avondwandeling, luisteren naar vertelsels van de nacht of je kan je zaterdagavond feestelijk invullen met sfeerlicht, muziek en theater. Er zijn ook boeiende expo’s over mijnwerkers, sterrenkijken in de Middeleeuwen, met workshops en rondleidingen.
 
Tal van mooie erfgoedlocaties zetten hun deuren open en hier en daar kan je ook iets lekkers eten en drinken. Ook kunstenaars gaan met het thema ‘duisternis’ aan de slag in keramiek- en vlechtateliers. Er is zelfs een erfgoed-escapegame rond duisternis en verlichting!
 
Het volledige programma en alle details vind je op www.erfgoedvlaamseardennen.be.