Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo Wortegem-Petegem

Sinds het begin van deze bestuursperiode is Wortegem-Petegem aan een vernieuwingsproces begonnen waarbij we inzetten op moderne communicatie. Zo gingen we van start met een digitale nieuwsbrief, de app en verscheidene Facebook-accounts.

In het voorjaar van 2017 kwam er ook iemand in dienst die zich parttime inzet op communicatie en digitalisering, waardoor de gemeente in eigen beheer werk heeft gemaakt van een nieuwe moderne huisstijl die aansluit bij de hedendaagse tijdsgeest.
Dit vertaalt zich in een nieuw logo, een moderne, transparante website en een uniforme huisstijl voor alle communicatie die uitgaat van het gemeentebestuur.

Het nieuwe logo symboliseert de prachtige, panoramische uitzichten; het landelijke (de akkers); de natuur (blad) en de vijf deelgemeenten. De kleuren staan voor mooie zonsopgangen en –ondergangen, een groene omgeving en de nabijheid van de Schelde.

Wat het drukwerk betreft, zitten we nog met een voorraad enveloppen. Omdat we deze voorraad niet zomaar willen weggooien, zullen deze enveloppen nog gebruikt worden tot eind maart. Het gaat hier dan vooral over de grote, bruine enveloppen.

Wat betreft het online gebeuren, zal de nieuwe website vanaf maart online komen. De nieuwsbrief zit reeds in een nieuw jasje en ook op sociale media is het logo te zien. 
Om te bouwen aan een dialoog met onze inwoners, willen we van de gelegenheid ook gebruik maken om hen aan te sporen om actief deel te nemen aan onze online ‘gemeenschap’. Niet enkel door onze berichten te liken, maar ook door zelf foto’s of filmpjes van binnen onze gemeente te delen op Facebook of Instagram. Dit kan je met de hashtag #360pracht doen, waardoor onze medewerkers de beelden makkelijk terugvinden. Op die manier wordt jouw beeld misschien opgepikt in onze communicatie! 

Bekijk hier de presentatie.