Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 30 juni 2021 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de vaccinatiecampagne
De administratieve diensten en het OCMW zijn gesloten op donderdag 13 en vrijdag 14 mei 2021.
Het recyclagepark is gesloten op donderdag 13 mei 2021.
De bibliotheek is gesloten op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei 2021.

Druk op ziekenhuizen blijft hoog

De situatie in de ziekenhuizen is nog steeds zwaar, vooral op de afdelingen intensieve zorgen blijft de druk zeer groot. 
96 % van de erkende bedden op intensieve zorgen zijn bezet. In heel België zijn er slechts 86 erkende bedden intensieve zorgen vrij, dat is minder dan 1 bed per ziekenhuis (situatie op 14/04). Om de druk op de ziekenhuizen te spreiden, kunnen patiënten worden getransfereerd naar andere ziekenhuizen maar gezien de volle bezetting in alle ziekenhuizen is er nu weinig marge om te verschuiven.  

Hoewel er ook patiënten het ziekenhuis verlaten, kan dit de instroom aan nieuwe patiënten niet evenaren. De piek van het aantal COVID-patiënten op intensieve zorgen is nog niet bereikt.

Naast COVID-patiënten moeten ziekenhuizen ook rekening houden met patiënten van werkongevallen, verkeersongevallen, mensen met hartinfarcten, hersenbloedingen, … Deze patiënten met levensbedreigende aandoeningen moeten ook de nodige zorgen krijgen.

Momenteel worden sommige planbare operaties uitgesteld maar deze moeten uiteraard op een later tijdstip ingehaald worden.  
Het creëren van bijkomende bedden is moeilijk omdat er geen extra personeel voorhanden is. Het bestaande personeel draait al een jaar op volle toeren en dit vraagt het uiterste van hen.

Uit solidariteit voor het ziekenhuispersoneel lanceren wij een nieuwe oproep om zich te houden aan de coronamaatregelen. Door nog samen even vol te houden kan ook jij een steentje bijdragen aan het verlagen van de druk op onze ziekenhuizen.  

intensieve zorgen