Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas
invulsessie belastingen

Jouw belastingaangifte invullen? Snel en eenvoudig!

Sinds begin mei is je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Taks-on-Web).
Je krijgt toegang tot je aangifte door naar MyMinfin.be te surfen en je aan te melden:

•    Ofwel met itsme®
•    Ofwel met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer


Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

Indien je gegevens juist en volledig zijn, moet je niets doen. Je zal automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
Zijn je gegeven onjuist of onvolledig? Corrigeer ze via MyMinfin.be, of via het papieren antwoordformulier.


Meer weten? Hulp nodig?

•    Raadpleeg de website van de FOD Financiën via https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingaangifte/aangifte.
•    Bel naar het nummer dat op je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte staat of naar het nummer 02 572 57 57. Kies jouw taal, kies 2 (geen code) > 1 (belasting) > 1 (personenbelasting) > 2 (geen zelfstandige) > 1 (in België).

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang jouw documenten van de FOD Financiën rechtstreeks online via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid. Activeer je eBox op doemaardigitaal.be. Je krijgt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is. Vergeet niet om jouw e-mailadres in te vullen om de meldingen te ontvangen.


Wil je je aangifte laten invullen door de experts van de FOD Financiën?

Dat kan ENKEL OP AFSPRAAK. Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat (bruine envelop). Je hoeft je niet te verplaatsen. De experts van de FOD Financiën bellen u op het afgesproken tijdstip terug om samen met jou je aangifte in te vullen per telefoon
Laat je jouw aangifte liever invullen in een kantoor van de FOD Financiën? Meld dat dan wanneer je de afspraak maakt.

Op donderdagochtend 16 juni wordt voor de inwoners van Wortegem-Petegem ook een zitdag georganiseerd in het gemeentehuis, Waregemseweg 35, 9790 Wortegem-Petegem. Je kan er ENKEL OP AFSPRAAK terecht van 9.00u tot 12.00u.
Contacteer vóór 9 juni 2022 het secretariaat van de gemeente voor een afspraak. Dit kan via het nummer 056 68 81 14. Hou zeker je rijksregisternummer bij de hand. 

Zonder afspraak word je niet geholpen op de zitdag. Opgelet: 1 aangifte is 1 afspraak. Wens je meerdere aangiftes te laten invullen, dan maak je evenveel afspraken. Breng zeker je identiteitskaart mee. Kom je voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart mee en een volmacht. Aangiften van zelfstandigen worden niet ingevuld.

Download volmacht