Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas
M.E.G.A.

Oudenaarde, Kruisem, Wortegem-Petegem en Kluisbergen pakken uit met grootste M.E.G.A.-editie
 

De stad Oudenaarde en gemeenten Kruisem, Wortegem-Petegem en Kluisbergen pakken uit met het grootste M.E.G.A.-project uit de regio: in samenwerking met liefst vier organisaties rond hulpverlening voor 586 leerlingen van het zesde leerjaar van 25 lagere scholen. 
 
M.E.G.A. staat voor Mijn Eigen Goed Antwoord en wil jongeren ondersteunen in het maken van bewuste en gezonde keuzes, zoals op het vlak van omgaan met internet. “Daarnaast willen we met M.E.G.A. de leerlingen positief leren omgaan met elkaar, hun sociale vaardigheden versterken, een platform bieden aan mensen bij wie ze terecht kunnen, hun zelfwaardering vergroten en bepaalde thema’s bespreekbaar maken”, legt burgemeester van Oudenaarde en voorzitter van het politiecollege Marnic De Meulemeester uit. 
 
De stad Oudenaarde en gemeenten Kruisem, Wortegem-Petegem en Kluisbergen bundelen hiervoor de krachten en werken ook samen met de brandweer Bvlar, politiezone Vlaamse Ardennen, het Centrum voor Geestelijke Gezondheid en sinds dit jaar met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Niet minder dan 586 leerlingen van het zesde leerjaar van 25 lagere scholen nemen deel. “Daarmee zijn we niet alleen het grootste project in de regio, maar ook een van de enigen die erin slagen om zoveel verschillende deelnemende organisaties rond hulpverlening te betrekken. En daar mogen we trots op zijn”, zegt Oudenaards burgemeester en voorzitter van het politiecollege Marnic De Meulemeester. “Ook naar de toekomst toe zien we bovendien nog groeikansen. Zo bekijken we of er ook een samenwerking mogelijk is met Childfocus en de gevangenis van Oudenaarde.” 
 
Intussen kregen de leerlingen in de klas al de brandweer over de vloer die hen meer uitleg gaf over welke hulpdiensten er zijn en hoe ze die moeten alarmeren. Binnenkort gaat de politie ook nog met hen in gesprek rond allerlei verslavingen, zoals gamen, drugs en alcohol en de gevolgen hiervan, verzorgt het CLB een les rond stress en veerkracht en de jeugddienst en het Huis van het Kind een slotles rond onder andere verveling. Ook de ouders worden betrokken tijdens een ouderavond. Het M.E.G.A.-project wordt afgesloten op 16 mei met op het programma de theatervoorstelling #SMART, met de focus op cyberpesten, sexting en sociale media, en een fruitsapfuif als een soort van eerste ontdekking van de fuifzaal op een positieve en gezonde manier.