Overslaan en naar de inhoud gaan
huisapotheker

Actiever dan ooit
Actief en gezond oud worden is een doel dat we met z’n allen nastreven. We werken langer, en na die langere carrière kiezen we meer voor een actievere levensstijl dan de generaties die ons vooraf gingen. We gaan niet alleen vaker maar ook langer op reis, we bekommeren ons volop om onze kleinkinderen en genieten met volle teugen van sport en ontspanning. We zorgen ervoor dat we onze chronische kwaaltjes en ziekten goed laten behandelen, en verzekeren ons zo van “the Good Life” tot op hoge leeftijd.

Eén op vier
Eén op vier landgenoten lijdt aan een chronische ziekte en moet daarvoor één of meer geneesmiddelen nemen. Voor een goede werking ervan is een juist en volgehouden gebruik cruciaal, want dat vermijdt complicaties en remt het ziekteproces af. Toch heeft de helft van alle patiënten het daar moeilijk mee. Gelukkig biedt de huisapotheker raad: hij stelt een praktisch medicatieschema op waardoor je altijd precies weet wanneer je welk geneesmiddel moet innemen.

Een beter leven dankzij de huisapotheker?
Meer dan 85% van alle chronische patiënten wonen gewoon thuis en zorgen - soms met een beetje hulp - voor zichzelf. Dat is voor iedereen prettiger. Het belang van een juist gebruik van medicatie kan niet genoeg benadrukt worden. Als geneesmiddelenexpert bij uitstek heeft de huisapotheker alle sleutels in handen om chronische patiënten goed te begeleiden bij hun gebruik van geneesmiddelen.

Een persoonlijke begeleiding 
Sinds 1 oktober 2017 hebben ongeveer 600.000 Belgen voor een huisapotheker gekozen. De huisapotheker begeleidt zijn patiënten met een chronische aandoening proactief bij hun medicatiegebruik. Dat doet hij door hen advies te geven en voor elke patiënt een schema bij te houden van alle geneesmiddelen en zelfzorgproducten die hij gebruikt. Dat medicatieschema is ook een handig overzicht voor de huisarts en de thuisverpleegkundige of bij een opname in het ziekenhuis. Dankzij die persoonlijke begeleiding geniet elke patiënt de steun om controle over zijn gezondheid te houden en thuis voor zichzelf te zorgen. Langer en gezonder leven, daar tekenen we voor.

Ontdek op www.apotheek.be meer informatie over de huisapotheker.