Overslaan en naar de inhoud gaan
erfgoeddag

BELEEF ERFGOEDDAG IN DE VLAAMSE ARDENNEN

Op zondag 28 april is het Erfgoeddag. Het ideale moment om het erfgoed van de streek te ontdekken! Het thema dit jaar is ‘Vakmanschap en ambachten’, met als leuze: ‘Hoe maakt u het?’

Meekijken over de schouder van de gareelmaker, de restaurateur of de metaalkunstenaar. De hete gloed voelen uit de oven van de glaskunstenaar of ceramist. Geuren opsnuiven, van vers gemaakt brood of van hop bij de bierbrouwer. Dompel je onder in de wereld van de vakman! En laat je inspireren!

Op de website van EVA (Erfgoed Vlaamse Ardennen) vind je een overzichtskaart van alle activiteiten in de streek. Je kan via één van onze fietslussen heel wat van deze activiteiten ontdekken. De fietstochten kan je downloaden op de site en de fietslus kan je op eender welk punt starten.

EVA organiseert op erfgoeddag ook een erfgoedlab in het MUST in Ronse. Heb je erfgoedmateriaal of een verhaal over ambachten of vakmanschap, dat je graag wil delen? Kom naar het erfgoedlab, en we registeren je verhaal of digitaliseren je materiaal. We zorgen er voor dat alles mooi bewaard wordt in de erfgoedbank van de Vlaamse Ardennen.

Een overzicht van alle activiteiten in de Vlaamse Ardennen vind je vanaf 28 maart op www.erfgoedvlaamseardennen.be/erfgoeddag.

Logo EVA