Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 31 augustus 2021 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de vaccinatiecampagne
Vraag tijdig je kids-ID aan wanneer je op reis gaat

Vakantieplannen? Vertrek zorgeloos op reis!

Naar aanleiding van de maatregelen die genomen worden tegen het coronavirus, raden we aan om te controleren of het land van bestemming vakantiegangers toelaat.

Bereid jouw reis goed voor, zodat je niet voor onverwachte kosten staat of jouw reis dient uit te stellen of af te gelasten. Maak tijdig een afspraak bij de dienst burgerzaken.

We geven je als gemeentebestuur graag de volgende tips:

  1. Controleer goed op jouw documenten van het reisbureau of op de website www.diplomatie.be of je over de juiste reisdocumenten (identiteitskaart, internationaal reispaspoort, kids-ID, visum, inentingsbewijs) beschikt.
  2. Check zeker ook hoe lang jouw reisdocumenten nog geldig dienen te zijn voor het desbetreffende land (vb. identiteitskaart dient nog 6 maanden geldig te zijn voor Turkije).
  3. Voor wie met de auto op reis gaat naar Frankrijk, Duitsland of Spanje, of daar een wagen huurt, is het aan te raden het papieren rijbewijs om te wisselen naar het bankkaartmodel.
  4. Vergeet niet dat je voor alle kinderen (dus vanaf 0 jaar) een kids-ID nodig hebt wanneer je naar het buitenland gaat. De levertijd is drie weken, vraag deze dus op tijd aan. Elk kind moet aanwezig zijn bij de aanvraag van de kids-ID.
  5. Heb je twijfels of vragen over jouw reisdocumenten, aarzel zeker niet om contact op te nemen met de dienst burgerzaken via het nummer 056 68 81 14.

Prettige vakantie!