Overslaan en naar de inhoud gaan
Vakantieplannen

Vakantieplannen? Vertrek zorgeloos op reis!

Zorg dat u goed voorbereid op reis vertrekt zodat u niet voor onverwachte kosten staat of uw reis dient uit te stellen of af te gelasten.

Daarom geven we u als gemeentebestuur graag de volgende tips:

  1. Controleer goed op uw documenten van het reisbureau of op de website www.diplomatie.be of u over de juiste reisdocumenten (identiteitskaart, internationaal reispaspoort, kids-ID, visum, inentingsbewijs) beschikt.
  2. Check zeker ook hoe lang uw reisdocumenten nog geldig dienen te zijn voor het desbetreffende land (vb. identiteitskaart dient nog 6 maanden geldig te zijn voor Turkije).
  3. Voor wie met de auto op reis gaat naar Frankrijk, Duitsland of Spanje, of daar een wagen huurt, is het aan te raden het papieren rijbewijs om te wisselen naar het bankkaartmodel.
  4. Vergeet niet dat u voor alle kinderen (dus vanaf 0 jaar) een kids-ID nodig heeft wanneer u naar het buitenland gaat. De levertijd is drie weken, vraag deze dus op tijd aan. Elk kind moet aanwezig zijn bij de aanvraag van de kids-ID.
  5. Hebt u twijfels of vragen over uw reisdocumenten, aarzel zeker niet om contact op te nemen met de dienst burgerzaken (tel. 056 68 81 14).

Prettige vakantie!