Overslaan en naar de inhoud gaan
Onze diensten zijn gesloten op 15 november. Bekijk hier alle sluitingsdagen.
Nieuwe blauwe zak

De nieuwe blauwe zak - nog even geduld, we werken eraan

U hebt er vast al van gehoord. Binnenkort gaan we nog meer sorteren en recycleren, want in de nieuwe blauwe PMD-zak zullen meer verpakkingen mogen dan vroeger. Dit is evenwel nog niet het geval voor gemeenten aangesloten bij I.VL.A. Zeker nog in 2019 blijft de PMD-zak, waarbij de P staat voor plastic flessen en flacons, in zijn huidige vorm bestaan.

Waarom nog niet bij ons?
De uitbreiding wordt stap voor stap ingevoerd over het hele land. Op die manier krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn immers heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven, … Het kan dus dat in een buurgemeente of op uw werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat bij ons nog niet het geval is.

Wanneer dan wel?
IVLA verwacht te kunnen starten met de uitgebreide PMD-inzameling in 2020. Tot eind dit jaar wijzigen de sorteerregels dus niet. Dit wil zeggen dat champignonbakjes, yoghurtpotjes en plastic zakjes nog steeds bij het restafval horen of selectief kunnen aangeboden worden op het recyclagepark.
Zodra dit verandert zal er via diverse kanalen worden gecommuniceerd.

Voor meer info kan je terecht op www.denieuweblauwezak.be.