Overslaan en naar de inhoud gaan

Regionaal Sociaal Verhuurkantoor Waregem

Het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor (kortweg: RSVK) is een professionele sociale onderneming die het recht op wonen realiseert voor de meest woonbehoeftigen d.m.v. het huren en verhuren van betaalbare en kwaliteitsvolle woningen op de private huurmarkt. Via huurbegeleiding op maat en nauwe samenwerking met andere woon- en welzijnsactoren versterken de SVK’s de huurders in hun rechten en plichten.

Die dienstverlening spitst zich toe op huurders en verhuurders. Daarbij zal het SVK een visie op huurbegeleiding uitwerken en deze omzetten in de praktijk om samen met andere organisaties meer woonbehoeftigen duurzaam te huisvesten. Om eigenaar-verhuurders te stimuleren om te verhuren aan het SVK, biedt het SVK begeleiding en ondersteuning aan om te voldoen aan de verhuurdersverplichtingen en te kunnen genieten van de diverse voordelen die verhuren aan het SVK met zich meebrengt.

Het RSVK is actief in Waregem (8790), Beveren-Leie (8791), Desselgem (8792), Sint-Eloois-Vijve (8793), Deerlijk (8540), Anzegem (8570), Kaster (8572), Tiegem (8573), Wortegem-Petegem (9790), Zulte (9870).

Wil je ons beter leren kennen? www.rsvk.be

Bjorn Thienpont, coördinator, algemene werking 056 62 98 93 info@rsvk.be
Akko Deschuytter, huurbegeleider kandidaat-huurders 056 62 98 94 akko@rsvk.be
Jeff Vanhessche, patrimoniumbeheerder eigenaars 056 62 87 17 jeff@rsvk.be  

Panelgesprek 19 juni 2019

Het regionaal sociaal verhuurkantoor organiseert samen met stad Waregem, de intergemeentelijke samenwerking Beter Wonen en de RenovatieCoach een infoavond met deskundig advies op maat voor particuliere verhuurders, professionele projectontwikkelaars, immo-professionals en bestuurders.

Hoe verhuurt u uw huis zonder zorgen?
Verhuren gaat niet vanzelf. Wat moet je vooraf doen om wettelijk in orde te zijn als je wilt verhuren? En hoe kun je bepaalde problemen voorkomen?
Aan de hand van een tiental vragen overlopen we met het panel hoe je als verhuurder het best maatregelen neemt om achteraf zo weinig mogelijk in de problemen te komen. 
Daarnaast moet je de wettelijke verplichtingen naleven. De lijst is jaar na jaar langer geworden.

Programma
19.30 uur: ontvangst
19.45 uur: welkomstwoord door de nieuwe voorzitter dhr. Rik Soens
19.50 uur: toelichting uitdagingen woningkwaliteit en betaalbaarheid van de woninghuurmarkt

20:00 tot 21:00 uur: panelgesprek met deskundige IGS Beter Wonen, particuliere verhuurder, patrimoniumbeheerder, huurbegeleider en de RenovatieCoach

21:00 uur: individuele adviesverlening aan de infostands (woningkwaliteit, energienormen, renovatiepremies) en afsluitende receptie

Inschrijving is verplicht en kan via volgend webformulier.