Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 31 maart 2021 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Ik heb hulp nodig/ik wil hulp bieden
bijvriendelijke beplanting

Provincie lanceert opnieuw groepsaankoop plantgoed voor land- en tuinbouwers en imkers

Ook gratis nestkasten en bloemenzaad te verkrijgen

De Provincie Oost-Vlaanderen lanceert een nieuwe groepsaankoop plantgoed voor land- en tuinbouwers en imkers.

Land- en tuinbouwers en imkers kunnen via de groepsaankoop streekeigen bomen, struiken, klimplanten en fruitbomen bestellen aan een voordelige prijs.

Land- en tuinbouwers kunnen via deze actie ook gratis nestkasten aanvragen voor hun bedrijf en bloemenzaad voor akkerranden, zolang de voorraad strekt.

Leentje Grillaert, gedeputeerde bevoegd voor Landbouw en plattelandsbeleid:

“Met deze actie wil de Provincie land- en tuinbouwers helpen om hun agrarische bedrijfsgebouwen te integreren in het landschap en hen bijstaan bij hun rol als beheerder van het landbouwlandschap. Ook imkers kunnen hierin een bijdrage leveren. Ons landbouwlandschap heeft veel te bieden: voedsel, een aantrekkelijke omgeving om te ontspannen, verkoeling, natuurlijke luchtzuivering, nuttige insecten, natuur, erfgoed, ... “

Tijdens de vorige groepsaankoop bestelden 123 deelnemers samen meer dan 1 000 bomen, 16 500 stuks bosgoed. Er werden ook 180 nestkasten en 840 kg bloemenzaad verdeeld.

Hoe bestellen?

Bestellen kan tot en met 18 januari 2020 via www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoopplantgoed of telefonisch via tel. 09 267 86 79.

Bij elke hoogstamboom ontvangt men een gratis boombinder. Bij plantgoed voor houtkanten worden onkruidschijven mee geleverd.

Landbouwers krijgen naast planttips ook een formulier mee waarmee ze een subsidie kunnen aanvragen voor het plantgoed (max. 650 EUR/jaar).

Afhaalmomenten

Er worden 3 afhaalmomenten georganiseerd in samenwerking met de landbouwscholen in Oudenaarde (14 februari 2020), Eeklo (18 februari 2020) en Sint-Niklaas (20 februari 2020).

Bijenvriendelijk bloemenmengsel voor land- en tuinbouwers

Land- of tuinbouwers die in het voorjaar ook bijenvriendelijke percelen willen inzaaien, kunnen ook gratis bloemenzaad aanvragen via het bestelformulier van de groepsaankoop plantgoed. Men kan maximaal voor de inzaai van 0,3 ha aanvragen. De verdeling verloopt samen met de groepsaankoop.

Er is keuze tussen een meerjarig en een één- en tweejarig mengsel.

Bekijk de samenstelling van de bloemenmengsels

Wist je dat ...