Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas
regentonnen groepsaankoop

Groepsaankoop #1000regentonnen van 19 april tot 30mei


Van 19 april tot 30 mei kunnen alle inwoners van Wortegem-Petegem een duurzame regenton aankopen aan een interessante prijs via een groepsaankoop. De actie kadert in de Zuid-Oost-Vlaamse campagne #1000regentonnen. Het streefdoel is dat er in onze regio duizend regentonnen bijkomen, goed voor 300.000 m³ wateropvang.
 
En Wortegem-Petegem ondersteunt deze actie maar al te graag. Zo bouwen we mee aan de doelstelling uit het Lokaal Energie-en Klimaatplan om 1m³ water op te vangen per inwoner.  

Het belang van wateropvang

Regenwater is een kostbaar goed. Droge zomers met een tekort aan water vormen een probleem voor landbouw en natuur. En een teveel aan water leidt tot wateroverlast, soms met vernietigende kracht. Met een regenton vang je hemelwater op zodat er minder naar de riool wegvloeit. Je kan het gebruiken in je tuin of om je auto of fiets te wassen. Zo bespaar je heel wat liters op je stadswaterverbruik. Regenwater bevat nauwelijks kalk, waardoor het goed is voor je bloemen en planten. 

Met een regenton doe je goed voor de natuur, bespaar je op je waterfactuur en help je mee om jouw gemeente klimaatbestendig te maken.

Zo bestel je jouw regenton 

De campagne #1000regentonnen start op 19 april. Vanaf die dag kan je op de website www.1000regentonnen.be een regenton bestellen. Je kan kiezen uit drie types: een standaardton, een muurmodel en een designmodel met bloembak. Het zijn stuk voor stuk kwalitatieve, duurzame en weerbestendige tonnen. 

Je ton wordt thuis geleverd. Als je wil, kan je ze bij de levering laten aansluiten op je regenpijp. 

De groepsaankoop regentonnen is een initiatief van streekintercommunale SOLVA in samenwerking met afvalintercommunales ILVA en IVLA.