Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas
hou je huis koel

HOU JE HUIS KOEL DEZE ZOMER

Onze zomers worden steeds heter, met hogere temperaturen en langere hittegolven. Als je woning nog niet aangepast is aan deze klimaatverandering, stijgt het kwik ook binnen. De hitte in huis is nefast voor je wooncomfort en welzijn. (Te) hoge temperaturen zorgen voor slaap- en concentratieproblemen en zijn slecht voor de gezondheid. .

Gelukkig kan je jouw woning aanpassen en voorbereiden op hete zomers. Je gemeente en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen helpen je hier graag bij.

Advies voor een hittebestendige woning

De beste manier om je huis fris te houden is ervoor zorgen dat de hitte niet kan binnenkomen. Creëer daarvoor met planten en bomen een koele omgeving rond je woning, voorzie buitenzonwering, en ventileer ’s nachts zodat de warmte naar buiten kan. Ook je muren en daken isoleren en een lichtgekleurde buitenafwerking houden de hitte (in mindere mate) buiten.

Wordt het alsnog te warm binnen? Dan zijn er verschillende koeltechnieken. Kies vooral voor passieve technieken, omdat ze weinig of geen energie verbruiken. Vermijd airco, gezien het hoge energieverbruik.

Renovatieadvies-aan-huis?

>>> Wil je nu al zorgen voor een aangename woning volgende zomer? Lees deze uitgebreide infonota op www.bouwwijs.be/houjehuiskoel

>>> Wil je graag advies op maat? Vraag een gratis renovatieadvies aan huis en krijg daarbij ook concrete tips over hou je jouw huis koel houdt komende zomer. Schrijf je in op: www.bouwwijs.be/renovatieadvies

>>> Heb je vragen? Contacteer dubo@oost-vlaanderen.be of 09/267 78 07 .