Overslaan en naar de inhoud gaan
Buurtbouwers

WAT

In maart lanceert onze gemeente voor de eerste keer een project rond burgerparticipatie, waarbij de inwoners de touwtjes in handen nemen! Het project werd 'BuurtBouwers' gedoopt.

Het gemeentebestuur voorziet een budget van maar liefst 100.000 euro voor kleine maar nuttige veranderingen, die alle inwoners ten goede komen.

Zit jij met een briljant idee?
Dien jouw project voor 1 mei in en wacht op feedback van de gemeente. Indien jouw project weerhouden wordt voor de stemronde, kan je het begin juni aan de inwoners voorstellen tijdens het bewonersplatform (op Dag van het Park). Overtuig bewoners om op jouw project te stemmen en wie weet krijg jij een financieel duwtje van € 5.000 in de rug om jouw droom te realiseren!

Bij het verdelen van de budgetten wordt in de eerste plaats gekeken naar de hoogst scorende projecten per deelgemeente (zodat er in elke deelgemeente minstens één project kan worden uitgevoerd). Het resterende budget wordt over de best scorende projecten verdeeld (ongeacht de deelgemeente).

Uiteraard zijn er enkele voorwaarden verbonden om te kunnen deelnemen, stemmen en winnen. Lees dus snel het reglement voor meer info.

Wij kijken alvast uit naar jullie voorstellen!

Inspiratie nodig?
Ingrid en Mout hebben ideeën genoeg! Scroll maar eens door onze Facebookpagina. Zit er iets tussen waarvan je denkt: "dát is nu eens interessant!", aarzel dan niet om het als project te registreren.

inspiratie

Logo buurtbouwers