Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
De Ronde

De Ronde van Vlaanderen in Wortegem-Petegem

Op zondag 31 maart 2024 passeert de Ronde van Vlaanderen in Wortegem-Petegem. De dag ervoor, op zaterdag 30 maart, rijden de wielertoeristen hun Ronde van Vlaanderen Cyclo.

Vuistregels langs het parcours

 1. Respecteer de wegcode, de tijdelijke verkeersmaatregelen en de snelheidslimieten.
 2. Sta niet op gevaarlijke punten en let goed op wanneer je het parcours oversteekt.
 3. Breng geen glas mee langs het parcours.
 4. Kies voor veilig en duurzaam vervoer: maak gebruik van de fiets, de extra treinen of de pendelbussen.
 5. Groot gelijk dat je nuchter rijdt. Spreek op voorhand af hoe je veilig thuis geraakt.
 6. Maak van Vlaanderens Mooiste ook de Properste. Laat geen afval rondslingeren.
 7. De koers in goede banen leiden, dat verdient respect. Volg de richtlijnen van de veiligheidsdiensten en seingevers altijd op.

Bereikbaarheid en verkeersmaatregelen

Tijdens de Ronde van Vlaanderen wordt er in de ruime omgeving van de aankomstzone in Oudenaarde en heuvelzone een verkeersvrije zone ingesteld. Dit wil zeggen dat er geen wagens worden toegelaten op zondag. Om deze hellingen en de aankomst in Oudenaarde te bezoeken gebruik je één van de parkings aan de rand van de afgesloten zone. Vervolgens kan je met de fiets vanuit Avelgem of met de gratis pendelbus vanuit Ronse en Oudenaarde de hotspots op het parcours bereiken.

Vermijd rijstress en het zoeken naar een parkeerplaats door de trein te nemen. Vanuit verschillende steden heb je rechtstreekse treinverbindingen naar Oudenaarde en Ronse. Eenmaal aangekomen in het station kan je één van de gratis pendelbussen gebruiken. Plan jouw reis met alle info op deze website.

Doortocht Elsegem en Petegem

 • Op zaterdag 30 maart 2024 van 11u00 tot 20u00 wordt éénrichtingsverkeer ingesteld over de volledige lengte van de Kortrijkstraat, vanaf de grens met Kerkhove (Avelgem) tot aan de grens met Oudenaarde. Verkeer op de Kortrijkstraat kan dan enkel in de richting van Oudenaarde rijden.
 • Op zondag 31 maart 2024 van 14u00 tot 18u00 geldt een toegangsverbod voor iedere bestuurder in beide richtingen over de volledige lengte van de Kortrijkstraat, vanaf de grens met Kerkhove (Avelgem) tot aan de grens met Oudenaarde. Van 8u00 tot 20u00 geldt een stilstaan- en parkeerverbod op de Kouter tussen de Kortrijkstraat en de Kouterlos.
 • Vanaf vrijdag 29 maart 2024 om 8u00 tot zondag 31 maart 2024 om 22u00 geldt een stilstaan- en parkeerverbod op de Kortrijkstraat, telkens in beide richtingen:
  • van het kruispunt met de Kouter tot het kruispunt met de Muizelbalgweg;
  • van kilometerpaal 4.2 tot kilometerpaal 3.9 (dit is de bocht ter hoogte van de ingang naar de Golf & Country Club);
  • van kilometerpaal 3 (huisnummer 27A) tot de grens met Oudenaarde.

Inwoners en bezoekers van de Kortrijkstraat, de Scheldestraat, de Eeuwhoek, de Muurstraat, de Meersstraat, de Abdijstraat, de Molenkouter en de Nedermolen dienen er rekening mee te houden dat op zondag 31 maart 2024 van 14u00 tot 18u00 alle verkeer verboden zal zijn op de Kortrijkstraat.

Meer informatie

 • Van 18 maart t.e.m. 31 maart 2024: bel naar het algemeen infonummer op 078 05 10 80. Dit infonummer is bereikbaar van maandag t.e.m. vrijdag van 9u00 tot 17u00. In het weekend van de Ronde, op zaterdag 30 en zondag 31 maart, is het infonummer bereikbaar van 8u30 tot 17u00.
 • Ronde van Vlaanderen Cyclo: www.werideflanders.com
 • Ronde van Vlaanderen Elite Dames en Heren: fanguide op www.rondevanvlaanderen.be
 • Aankomst in Oudenaarde: www.derondeinoudenaarde.be