Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 31 augustus 2021 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de vaccinatiecampagne
inwonerspanel

Inwonerspanel  

Het lokaal bestuur Wortegem-Petegem is ervan overtuigd dat het cruciaal is om te weten wat er leeft in onze gemeente om de juiste keuzes te kunnen maken. Het contact met de inwoners is dan ook erg belangrijk. Om op regelmatige basis de vinger aan de pols te houden, willen we een inwonerspanel opstarten. 

Laat jouw stem horen

Ontving je een uitnodigingsbrief voor het inwonerspanel? Dan ben jij één van de geselecteerden op basis van een willekeurige selectie. Grijp zeker je kans om jouw stem te laten horen en mee vorm te geven aan de toekomst van onze gemeente!  

Registreren kan via https://s.onderzoek.publicminds.be/wp20210
Schrijf je in voor 11 juli 2021. We kijken al uit naar jouw inbreng!

Wat is het inwonerspanel

Een onafhankelijk onderzoeksbureau selecteerde op willekeurige basis 1400 inwoners. Deze inwoners kregen een uitnodiging om deel uit te maken van het inwonerspanel. Dit panel kan hun mening en advies geven over belangrijke thema’s in de gemeente. Aan de hand van de bevindingen van het inwonerspanel krijgen we een goed beeld van wat er leeft, waardoor we het beleid beter op jullie noden kunnen afstemmen.

Het inwonerspanel wordt voor verschillende vormen van advies ingezet: om te polsen naar de prioriteiten bij de inwoners, om na te gaan hoe bepaalde zaken geëvalueerd worden, als klankbord of als inspiratiebron. Het panel vormt voor de gemeente een burgeradviesraad.  

Om de representativiteit te garanderen, werden de inwoners die een uitnodiging ontvingen via een aselecte steekproef geselecteerd. Dit betekent dat ze op basis van kenmerken zoals leeftijd, geslacht, ... een betrouwbare weerspiegeling zijn voor de hele gemeente. Zonder uitnodiging kan je dan ook niet deelnemen aan het inwonerspanel, want dit zou de representativiteit negatief kunnen beïnvloeden.

Timing

In 2021 staan twee bevragingen op de planning. Afhankelijk van jouw registratie (deelname online of op papier) ontvang je een e-mail met een deelnamelink voor de bevraging, of een brief per post.

  • Midden/eind augustus mag je een eerste bevraging verwachten rond dienstverlening (in de ruime zin). 
  • In het najaar zal je een tweede bevraging ontvangen. Meer info daarover volgt nog.

Resultaten

De registratieperiode voor het inwonerspanel loopt nog tot 11 juli 2021. In augustus volgt het eerste thema-onderzoek. Een uitgebreid rapport van de resultaten zal begin oktober geraadpleegd kunnen worden via https://wortegem-petegem.inwonerspanel.be.

Verwerking

Al jouw gegevens worden anoniem verwerkt door het onderzoeksbureau.