Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas

Overzicht verkeersinfo en wegenwerken

Via Geopunt kan je alle wegeniswerken in en rond Wortegem-Petegem opzoeken. Klik links op 'hinder in kaart' en vul in de zoekbalk de gemeente in.

Verkeersinfo

De volledige tekst van de tijdelijke verkeersreglementen naar aanleiding van werken en evenementen kan je terugvinden bij bekendmakingen.

  • Herstellingswerken riolering Broekstraat-Langestraat.
    De herstellingswerken aan de riolering op het kruispunt Broekstraat – Langestraat zijn later gestart dan voorzien maar verlopen nu volgens schema. De aannemer, firma Renotec uit Geel, is bezig met het aanpakken van de oorzaken van de verzakkingen. Als alles volgens planning blijft verlopen, zijn de herstellingswerken tegen 23 maart 2022 afgerond. De werf wordt dan opgeruimd en er wordt een rustperiode van drie weken voorzien om zettingen van de grond te laten gebeuren. Daarna, vanaf half april, wordt de verharding op het kruispunt geopend om verzakkingen aan te vullen, waarna het wegdek hersteld kan worden.
     
  • Aanleg van 'De Vlecht' aan complex E17-N382 in Waregem.
    Op 14 februari 2022 werd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met voorbereidende werken op de kruising van de E17 met de Expresweg (N382) in Waregem. Het complex wordt de komende maanden volledig heringericht tot een ‘vlecht’ om de doorstroming op het knooppunt te verbeteren. De voorbereidende werken zorgen voor weinig hinder en duren tot 10 maart. Vanaf dinsdag 19 april starten de echte infrastructuurwerken en moet het verkeer een omleiding volgen. De werken zullen in twee fases verlopen. Eerst wordt twee maanden gewerkt op de zuidelijke kant van het complex (kant Anzegem), daarna is de noordelijke kant (kant Waregem) aan de beurt. Van 19 april tot midden september wordt de brug over de snelweg afgesloten voor fietsers en auto’s, al het verkeer tussen Anzegem en Waregem moet een omleiding volgen. Ook de op- en afritten van de E17 worden afgesloten: van 19 april tot midden juni wordt de op- en afrit richting Gent afgesloten, van midden juni tot midden september gaat de op- en afrit richting Kortrijk toe.

    De timing van de werken is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. De actuele info over de timing en de verkeersimpact, en info over de werken zelf, zijn te vinden op de webpagina van het Agentschap Wegen en Verkeer.