Overslaan en naar de inhoud gaan
De dienst burgerzaken blijft tot 31 augustus 2020 op afspraak werken.
Andere diensten zijn vanaf 1 juli 2020 terug vrij toegankelijk, maar we raden sterk aan om nog een afspraak te maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Ik heb hulp nodig
Het recyclagepark is gesloten op zaterdagnamiddag 4 juli 2020.

Overzicht verkeersinfo en wegenwerken

Via onderstaande link krijg je een visualisatie van alle wegeniswerken in en rond Wortegem-Petegem:
Geopunt - Wortegem-Petegem.

Verkeersinfo

De volledige tekst van de tijdelijke verkeersreglementen naar aanleiding van werken en evenementen kan je terugvinden bij bekendmakingen.

 • Naar aanleiding van de wielerwedstrijd Wortegem-Koerse oefenwedstrijd voor elite op 4 juli 2020, geldt een tijdelijk verkeersreglement.
  Meer info
 • Vanaf 1 juli 2020 start aannemer Audoorn met het opbreken van enkele slechte betonvakken op het Elsegemplein ter hoogte van huisnummer 5. Doorgaand verkeer wordt vanaf de Sneppestraat omgeleid via de Driesstraat en de Kortrijkstraat. 
  Meer info
 • Vanaf 29 juni 2020 start aannemer Degroote met het aanbrengen van de fietslogo’s in de Heerbaan, een deel van de Lindestraat en de Sint-Martinusstraat. 
  De fietssuggestiestrook op het Ooikeplein tussen de Kalverstraat en de Sint Amandusstraat wordt aangebracht vanaf 2 juli 2020. De aannemer zal op het Ooikeplein werken met tijdelijke verkeerslichten die mee opschuiven met de werkzone.
  Meer info
 • Op de site Petegemplein 5 zijn de afbraakwerken, riolerings- en wegeniswerken uitgevoerd. De eigenlijke bouwwerken starten vermoedelijk na het bouwverlof. Op dit moment is er dus geen verkeershinder.
  Meer info
 • Door de werken aan de rotonde van Kerkhove, kan er ook hinder in onze gemeente ontstaan. Zwaar verkeer van en naar Petegem zal via de N8 worden omgeleid.
  Meer info
 • Fluvius, Farys, Telenet en Proximus voerden aanpassingswerken aan de nutsvoorzieningen uit op de Waregemseweg. Deze werken gaan vooraf aan de wegenis- en rioleringswerken op de Waregemseweg die, onder voorbehoud van het verkrijgen van de nodige vergunningen, in de tweede helft van 2020 zullen starten.
  Meer info