Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Meer info over de coronapas

TRAJECT KINDVRIENDELIJKE GEMEENTE

Burgemeester Danny
Hallo! Ik ben Danny de kikker. Normaal vind je mij in de vakantie bij Speelkriebels maar vanaf nu zet ik ook een ander zwart en hoog hoedje op. Samen met de burgemeester en het gemeentebestuur wil ik onderzoeken hoe we de gemeente leuker, aangenamer en beter kunnen maken voor de kinderen en jongeren in Wortegem-Petegem. Help jij mee?  

Kinderen en jongeren zijn volwaardige medeburgers, ze zijn niet enkel de toekomst, ze zijn vooral ook het nu. We willen hen dan ook een stem geven in het beleid: wie is er namelijk meer expert in hun leefwereld dan zij zelf? 

Denkende DannyDe volgende twee jaar doorloopt de jeugddienst een traject rond kind- en jeugdvriendelijkheid, onder begeleiding van Bataljong vzw. In essentie gaat kindvriendelijkheid over het meer leefbaar maken van de gemeente voor kinderen en jongeren. Een kindvriendelijke gemeente verbindt zich ertoe de rechten van het kind te realiseren en te implementeren doorheen alle beleidsdomeinen. Meer informatie kan je vinden op www.kindvriendelijkestedenengemeenten.be

In de eerste fase van het traject onderzoeken we hoe kindvriendelijk Wortegem-Petegem momenteel is, hiervoor willen we heel graag jouw mening en die van jouw kind(eren). We verspreiden drie vragenlijsten: eentje voor kinderen jonger dan twaalf jaar, één voor kinderen ouder dan twaalf jaar en een derde voor jongeren en volwassenen vanaf zestien jaar. Jouw stem helpt ons om de belangrijkste thema’s te kiezen waar we dieper op ingaan in de volgende fase.  

Ondertussen hebben onze diensten uit de bevragingen vier prioritaire thema's gekozen waaraan we kunnen werken. Hiervoor hebben we jullie input nodig!
De komende maanden gaan we dan ook langs in de scholen, bij verenigingen of zelfs in jouw wijk om jullie mening te vragen.

Benieuwd naar de thema's? Lees er hier meer over.