Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
jeugd

De JeugdkringAfbeelding

Wat zou jij als eerste veranderen als burgemeester van Wortegem-Petegem? Zijn er genoeg toffe plaatsen in de gemeente om met vrienden af te spreken? Wordt er genoeg gedaan voor het milieu? Kan je veilig met de fiets naar jouw favoriete hobby rijden? Of is er iets anders waar de gemeente dringend werk van moet maken? Laat van je horen, en kom naar de Jeugdkring! 

In de Jeugdkring denken tieners van 10 tot 13 jaar na over hoe zij onze gemeente toffer, cooler en beter kunnen maken. Iets voor jou? Geef een seintje aan Yentl van de Jeugddienst en krijg een persoonlijke uitnodiging voor de volgende editie. 

Wat staat er op planning?

De volgende jeugdkring gaat door op zondag 25 februari 2024 van 10u00 tot 12u00 in sporthal de Ruffel. Het thema is mentaal welzijn.

1 op de 2 jongeren voelde zich de afgelopen twee weken niet goed in zijn vel. Voor velen van ons is het zeer moeilijk om te praten als je je eenzaam, angstig of verdrietig voelt. Wist je dat praten over je kleine of grote problemen met iemand die écht naar je luistert, helpt om je beter in je vel te voelen? Maar dat is niet altijd even makkelijk.

Om dit onderwerp bespreekbaar te maken nodigen we alle tieners tussen 10 en 13 jaar graag uit op de jeugdkring. 

Tijdens deze vergadering willen we met jullie in gesprek gaan over het belang van (mentaal) welzijn en hoe we samen een warme gemeente kunnen creëren. De Warme William campagne, die focust op het tonen van zorg en aandacht voor elkaar, zal ons hierbij helpen. Ook tijdens deze vergadering bedanken we jullie alvast kei hard met een lekker hapje en drankje.

Word jij een Warme William? Schrijf je dan in door een mailtje te sturen naar jeugddienst@wortegem-petegem.be tegen 20 februari 2024.

Wat hebben we al gedaan?

Op zondag 22 oktober kwamen de leden van de Jeugdkring samen op het recyclagepark. Het resultaat: vogel- en egelhuisjes, valkenkasten en een prachtig insectenhotel! 

Jeugdkring