Overslaan en naar de inhoud gaan
Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, neemt ook onze gemeente maatregelen. 
Onze diensten werken enkel op afspraak, maar blijven wel telefonisch bereikbaar.
Meer info Ik heb hulp nodig Ik wil hulp bieden
jeugd

Techniekacademie

In het kader van de bestrijding van het coronavirus hebben wij beslist om alle activiteiten van de Techniekacademie voor onbepaalde tijd ‘on hold’ te zetten.
Concreet betekent dit dat minstens tot aan de paasvakantie geen workshops zullen doorgaan.

Deze beslissing werd in overleg met de directie van VIVES genomen en heeft te maken met onze collectieve burgerplicht en de aanbevelingen van hoger hand.

We rekenen dan ook op uw begrip.

Van zodra we zicht hebben wanneer we de workshops kunnen herstarten, zullen we u hiervan op de hoogte brengen.

Tussen 18 september en 11 december 2019 zullen 12 workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES met als inrichter het gemeentebestuur.

Dit initiatief wil kinderen op een unieke wijze laten kennismaken met techniek en technologie en bestaat reeds in verschillende gemeenten en steden, met groot succes.

Via concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica en informatica/robotica. Er is begeleiding door professionele techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek is voorzien en op het einde nodigen we alle ouders uit op een diploma-uitreiking.

Zit je dus in het 5e of 6e leerjaar in Wortegem-Petegem? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf 7 september 2019, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via www.techniekacademie-wortegem-petegem.be.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 20. De deelnameprijs bedraagt 50 euro, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest zodat tot 45% gerecupereerd kan worden.
Het 2e kind van hetzelfde gezin krijgt 10 euro korting.

Partners 
Vives Hogeschool zoekt voor de Techniekacademie Wortegem-Petegem nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen met sabine.poleyn@vives.be.

Contact
Interesse om deel te nemen, laat het weten via deze link.
Rik Hostyn – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES - Coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen - rik.hostyn@vives.be – 0496 54 86 34
Silke Van der Schaeghe – jeugdconsulente gemeentebestuur Wortegem-Petegem. jeugddienst@wortegem-petegem.be – 056 68 81 14

logo techniekacademie