Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
jeugd

AWEL luistert naar kinderen en jongeren

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem.
Missie: alle kinderen en jongeren kunnen anoniem contact opnemen over alles wat hen bezighoudt. We zijn er voor hen door te luisteren, mee te voelen en mee te denken.

Visie:een betrouwbaar aanspreekpunt voor kinderen en jongeren zijn, via een voor de hand liggend, gratis en makkelijk bereikbaar contactkanaal.

Anoniem & laagdrempelig contactkanaal
Awel werkt volledig anoniem. Dit betekent dat enkel jij als oproeper en Awel ervan op de hoogte zijn als je contact opneemt. Niemand wordt op de hoogte gebracht (geen ouders, leerkrachten, ...) én telefoongesprekken verschijnen niet op de factuur. Het is met andere woorden helemaal gratis!

Anonimiteit voorop dus! Enkel in 1 geval – een noodsituatie – kan het zijn dat een beantwoorder van Awel toch de anonimiteit doorbreekt.

Last but not least: wat jij te vertellen hebt, is erg belangrijk! Awel vindt dat ze niet alleen goed moet luisteren naar alle verhalen en vragen, maar dat ze ook moet laten horen aan de samenleving waarmee kinderen en jongeren bezig zijn, welke problemen ze ervaren, wat hun mening is over bepaalde zaken, ... . Daarom houdt Awel een verslag bij van elk gesprek. Op die manier kan Awel cijfers opstellen die dan in de media verschijnen, zoals bijvoorbeeld: “In 2012 kregen we iets meer telefoons over ‘zelfmoord(gedachten)' in vergelijking met 2011”. Die verslagen worden alleen door Awel gelezen én soms door een onderzoeker die meer wil weten over een bepaald thema.

De website van Awel maakt gebruik van cookies en dit voor doeleinden van intern onderzoek. Door de instellingen van je browser te wijzigen kan je deze cookies weigeren

Awel vzw is gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid.

Contactgegevens AWEL voor kinderen en jongeren
Telefoon | 102 | elke dag van 16u00 tot 22u00, behalve op zon- en feestdagen.
E-mail |brievenbus@awel.be   
Chat | www.awel.be | elke maandag, dinsdag, woensdag & vrijdag tussen 18u00 en 22u00, behalve op feestdagen
Forum | www.awel.be