Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 30 april 2021 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Meer info over de maatregelen rond corona Ik heb hulp nodig/ik wil hulp bieden

Overzicht verkeersinfo en wegenwerken

Via onderstaande link krijg je een visualisatie van alle wegeniswerken in en rond Wortegem-Petegem:
Geopunt - Wortegem-Petegem.

Verkeersinfo

De volledige tekst van de tijdelijke verkeersreglementen naar aanleiding van werken en evenementen kan je terugvinden bij bekendmakingen.

 • Van 12 april tot (vermoedelijk) 1 september 2021 wordt er gewerkt op de N8 in het industrieterrein Meersbloem, waarbij de weg volledig afgesloten zal zijn. Alle verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Kortrijkstraat.
   
 • Het gemeentebestuur start vanaf maandag 15 maart  2021 met het verstevigen van de bermen in de Pontstraat en de Peerdekouterstraat. Deze werken zullen enige hinder veroorzaken.
  Meer info
 • Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 22 februari met herstellingswerken op de N494 in Kruisem en Wortegem-Petegem. De aannemer herstelt er op verschillende plaatsen het wegdek van de steenweg. Voor de veiligheid zal het verkeer in de beide richtingen worden omgeleid. De werken duren ongeveer twee weken.
  Meer info
 • Aannemer Van Loy uit Herstelt voert werken uit aan de Sint-Mauruskerk te Elsegem. Deze werken zullen ongeveer 4 maanden duren. De hinder blijft beperkt.
  Meer info
 • FARYS | TMVW start met het opmeten van de rioleringsinfrastructuur op grondgebied van de gemeente Wortegem-Petegem. Dit terreinwerk zal ongeveer een viertal maanden in beslag nemen.
  Meer info
 • De verfraaiingswerken op het Petegemplein zijn gestart. De hinder blijft beperkt (doorgaand verkeer blijft steeds mogelijk).
  Meer info
 • Op de site Petegemplein 5 zijn de afbraakwerken, riolerings- en wegeniswerken uitgevoerd. De eigenlijke bouwwerken starten vermoedelijk na het bouwverlof. Op dit moment is er dus geen verkeershinder.
  Meer info
 • Fluvius, Farys, Telenet en Proximus voerden aanpassingswerken aan de nutsvoorzieningen uit op de Waregemseweg. Deze werken gaan vooraf aan de wegenis- en rioleringswerken op de Waregemseweg die, onder voorbehoud van het verkrijgen van de nodige vergunningen, begin 2021 zullen starten.