Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.

Fruitproject 'Oog voor lekkers'

Alle scholen in Wortegem-Petegem doen dit jaar opnieuw mee aan het fruitproject ‘Oog voor lekkers’. Deze keer zullen de kinderen opnieuw elke week een stuk fruit aangeboden krijgen.

Dit gezondheidsproject wordt georganiseerd in samenwerking met

  • alle scholen 
  • Logo Gezond+ (Lokaal Gezondheidsoverleg) 
  • het gemeentebestuur

Wat houdt het ‘Oog voor lekkers’ project in ?

Elke week krijgen alle kinderen op school een stuk vers fruit aangeboden.
De actie start in oktober. Er zal gezorgd worden voor veel variatie zoals appel, peer, banaan, pruim, druiven, aardbeien, meloen, e.a.
De kostprijs van deze stukken fruit bedraagt voor de ouders € 3,10 per kind (afhankelijk van het aantal weken dat de school deelneemt). Het fruit kan aan deze zeer schappelijke prijs aangeboden worden dankzij de financiële steun van de Vlaamse overheid en de Europese Unie (€ 3 per kind voor 10 weken) en het gemeentebestuur (€ 2,60 per kind per schooljaar).

Waarom ‘Oog voor lekkers’ ?

JONG GELEERD IS OUD GEDAAN

Fruit, groenten en melk: iedereen wéét dat ze ideaal zijn als tussendoortjes en horen bij een evenwichtig voedingspatroon. Fruit bevat vezels, vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het kind. Bovendien vermindert de kans op langdurige aandoeningen op latere leeftijd zoals kanker, hart- en vaatziekten en zwaarlijvigheid.
Aangezien deze gezondheidsvoordelen, gekoppeld aan een verhoogde consumptie, pas op langere termijn zichtbaar worden, is het van groot belang fruit reeds bij lagere schoolkinderen te promoten. Een gezond voedingsbeleid op school zal de leerlingen helpen gezonde keuzes te maken.
In het monitoringsrapport 'Gezonde dranken en tussendoortjesbeleid" van Gezond Leven van 2021 wordt een positieve evolutie geobserveerd, maar er is nog groeimarge om gezonde tussendoortjes bij alle Vlaamse basisscholen een dagelijkse gewoonte te maken. Het is daar dat Oog voor Lekkers graag haar steentje in wil bijdragen. Eén dag in de week smullen de leerlingen samen van een lekker gezond tussendoortje op school.