Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
Buurtbouwers

WAT

In maart 2018 lanceerde onze gemeente voor de eerste keer een project rond burgerparticipatie, waarbij de inwoners de touwtjes in handen nemen! Het project werd 'BuurtBouwers' gedoopt.

Het gemeentebestuur voorziet een budget van maar liefst 100.000 euro voor kleine maar nuttige veranderingen, die alle inwoners ten goede komen.

Vanaf 1 tot en met 30 juni 2018 kunnen alle inwoners vanaf 14 jaar via het online platform stemmen op hun drie favoriete projecten.
Dit kan ook op papier door het stemformulier via deze link te downloaden en per post op te sturen.

Zit jij met een briljant idee?
Dien jouw project voor 1 mei 2018 in en wacht op feedback van de gemeente. Indien jouw project weerhouden wordt voor de stemronde, kan je het begin juni aan de inwoners voorstellen tijdens het bewonersplatform (op Dag van het Park). Overtuig bewoners om op jouw project te stemmen en wie weet krijg jij een financieel duwtje van € 5.000 in de rug om jouw droom te realiseren!

Bij het verdelen van de budgetten wordt in de eerste plaats gekeken naar de hoogst scorende projecten per deelgemeente (zodat er in elke deelgemeente minstens één project kan worden uitgevoerd). Het resterende budget wordt over de best scorende projecten verdeeld (ongeacht de deelgemeente).

Uiteraard zijn er enkele voorwaarden verbonden om te kunnen deelnemen, stemmen en winnen. Lees dus snel het reglement voor meer info.

Wij kijken alvast uit naar jullie voorstellen!

Inspiratie nodig?
Ingrid en Mout hebben ideeën genoeg! Scroll maar eens door onze Facebookpagina. Zit er iets tussen waarvan je denkt: "dát is nu eens interessant!", aarzel dan niet om het als project te registreren.

buurtbouwers inspiratie

 

buurtbouwers