Overslaan en naar de inhoud gaan

Wortegem-Petegem bruist van het verenigingsleven. Verschillende verenigingen maken maar wat graag gebruik van het gemeentelijk domein de Ghellinck dat zich met zijn accommodaties uitstekend leent tot het inrichten van allerhande activiteiten.

In iedere deelgemeente zijn er heel wat evenementen die georganiseerd worden voor de lokale feestcomités. Maar een aantal (meerdaagse) evenementen schieten er uit.
 

Vijfkerkenloop - domein de Ghellinck - Elsegem - april

De vijfkerkenloop is een jaarlijkse loopwedstrijd die voor de eerste keer doorging in 2010 in en rond het domein de Ghellinck te Wortegem-Petegem (Elsegem). Op het programma staan een kids run, een recreatieloop (ca. 7 km) en een prestatieloop (10 mijl). Op termijn is het de bedoeling om de prestatieloop uit te bouwen tot een wedstrijd die de vijf deelgemeenten van Wortegem-Petegem doorkruist, vandaar ook de naam van dit evenement. Alle nuttige info en sfeerbeelden hierover kan je terugvinden op www.vijfkerkenloop.be

Wortegemsen Feesten - mei

Twee weekends waarbij de ‘Wortegemsen’ niet ontbreekt maar waar vooral stevig gefeest wordt. De Nacht van de DJ's, de vedettenparade en het internationaal straattheater zijn elk jaar de blikvangers. Daarnaast is er een eetfestijn, een fietstocht en worden de feesten afgerond met een heildronk en de citroenworp. www.wortegemsenfeesten.be

Elsegem feesten - mei                                                                                                  

Elk jaar tijdens het pinksterweekend stelt het feestcomité Elsegem Leeft een rijk gevuld feestprogramma samen voor jong en oud. De vaste ingrediënten zijn een wielerwedstrijd, een gezellig eetfestijn, een familiewandeling en een recreatieve duathlon. Muzikaal zorgen diverse optredens en een ‘bal populaire’ voor de juiste toon. Proef van het lokale ‘Maurus bier’ en geniet van een volkse kermis op een heel mooi dorpsplein en een Zuid-Franse sfeer! 

Wortegem koerse - mei

De jaarlijkse wielerhoogdag in Wortegem-Petegem. Wielerclub ‘De doorbijters’ organiseert deze wedstrijd die meetelt voor de Beker van België. Het kruim van de Belgische juniores alsook enkele buitenlandse ploegen strijden er voor de titel, samen goed voor maar liefst 200 renners. Er zijn 9 rondes af te leggen voor een totaalafstand van bijna 120 km. Op Nokereberg wordt eveneens een bergklassement opgemaakt. 

Sneukeltocht door vzw 't Sneukelwiel - augustus

Een jaarlijkse sneukeltocht waaraan je kan deelnemen met je eigen fiets of met een boerenkar (getrokken door tractoren). De basistocht is 25 km, de verlengde tocht kan zowat 40 km bedragen.
De tocht brengt je op een vlak parcours met diverse stops en sneukels doorheen de Scheldevallei tussen Petegem en Waarmaarde. Langs de weg zijn er een 10-tal Sneukels, er is kinderanimatie en een feest met optredens. www.tsneukelwiel.be.

Paardenwedrennenmaatschappij 'De Stokerij en de Sint-Rochusruiters'

De paardenwedrennenmaatschappij 'De Stokerij' en de Sint-Rochusruiters hebben jaarlijks verschillende evenementen :

  • Jaarlijks eetfestijn.
  • Ruiter- en koetsenwandeling op de vierde zondag van maart. Start en aankomst Kasteelstraat 10. Afstand ca. 30 km met een tussenstop.
  • Paardenwedrennen op de eerste zondag van juni. Plaats : Kasteelstraat - Rijborgstraat.
  • Ruiter- en koetsenommegang op de eerste zondag van september.