Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.

Adreswijziging

Aangifte
Indien je verhuist binnen Wortegem-Petegem, je komt er wonen of je vertrekt naar het buitenland, dan dien je deze adreswijziging aan te geven bij de dienst burgerzaken van onze gemeente.

Wanneer
De aangifte dient te gebeuren binnen de 8 werkdagen na het betrekken van de nieuwe woonst of, bij verhuis naar het buitenland, ten laatste op de dag van het vertrek.

Controle politie
Elke adreswijziging op het grondgebied van de gemeente Wortegem-Petegem wordt gecontroleerd door de plaatselijke politie.
Na het bezoek van de politie word je uitgenodigd om de adreswijziging uit te voeren op volgende documenten: identiteitskaart, kids-ID en (optioneel) trouwboekje.
Hiervoor dien je jouw pincode mee te brengen. 

Verhuis naar een andere gemeente
Verhuis je naar een andere gemeente, dan moet je je binnen de 8 werkdagen melden bij de administratieve diensten van de nieuwe woonplaats. De procedure is gelijkaardig aan de procedure voor een verhuis binnen de gemeente (zie hierboven).

Nieuw in de gemeente?
Ben jij hier recent komen wonen maar heb je het gevoel dat je nog niet alle leuke adresjes kent? Ben je nog op zoek naar mooie routes om te joggen of wandelen? Of ken je gewoon nog niet zoveel mensen hier en wil je daar verandering in brengen?

Neem dan zeker eens een kijkje op de BUDDi for Wortegem-Petegem Facebookgroep! De BUDDi's zijn geëngageerde inwoners die het reilen en zeilen binnen onze gemeente goed kennen en jou graag wegwijs maken. Aan de hand van een korte vragenlijst kunnen we voor jou een geschikte BUDDi zoeken, waarmee jij onderling afspreekt hoe vaak en waar je elkaar ontmoet.