Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
klimaatkaart

Wil je weten welke klimaatacties in WORTEGEM-PETEGEM ondernomen worden om de CO₂-uitstoot te (helpen) verminderen en je als inwoner ook te beschermen tegen hitte, droogte en wateroverlast?

Op de KLIMAATKAART die streekintercommunale SOLVA ontwikkelde, worden al die acties gevisualiseerd. En ook wat de reductie van de CO2 betreft, kan je bekijken of we samen nog op koers zitten. 

Wortegem-Petegem ondertekende enkele jaren geleden het Burgemeestersconvenant, net zoals alle 20 andere Zuid-Oost-Vlaamse steden en gemeenten. Samen met hen engageren we ons om de CO₂-uitstoot op ons grondgebied tegen 2030 met minstens 40% te verminderen. We willen je als burger ook beschermen tegen hitte, droogte en wateroverlast. Daarvoor werden klimaatplannen opgemaakt en al heel wat initiatieven genomen, samen met inwoners, bedrijven, organisaties en scholen.  

Welke heel concrete inspanningen dat zijn, kan je op de KLIMAATKAART bekijken. Ook de klimaatacties van andere actoren en van andere gemeenten komen aan bod. Elke actie bevat een fiche met meer uitleg. 

Wil je te weten komen of je gemeente op koers zit? Op de KLIMAATKAART kan je ook de evolutie van de CO₂-uitstoot van alle Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten t.o.v. het referentiejaar 2011 bekijken.  

Wortegem-Petegem - Solva klimaatplan (so-lva.be)