Overslaan en naar de inhoud gaan
De dienst burgerzaken blijft tot 31 augustus 2020 op afspraak werken.
Andere diensten zijn vanaf 1 juli 2020 terug vrij toegankelijk, maar we raden sterk aan om nog een afspraak te maken.
Dit kan via het nummer 056 68 81 14 of via mail naar gemeente@wortegem-petegem.be.
Meer info over de maatregelen rond corona Ik heb hulp nodig
De bibliotheek en het recyclagepark zijn gesloten op zaterdag 15 augustus 2020.

Brochure 'de architect tekenend voor uw toekomst 2020'

In deze brochure vind je het antwoord op vragen zoals: Hoe vind ik een architect? Waaruit bestaat zijn takenpakket? Welke elementen neem ik op in het contract dat ik afsluit met mijn architect? Wat met de tienjarige aansprakelijkheid? Wie maakt het EPB-verslag? 

Download de brochure hier.

Watervriendelijk bouwen - brochure Waterwegwijzer

Sinds 2010 gebruiken al duizenden (ver)bouwers, architecten, aannemers, ... de VMM-brochure Waterwegwijzer bouwen en verbouwen om de waterhuishouding in en rond de woning rationeel en duurzaam aan te pakken.

De Waterwegwijzer werd aangepast aan nieuwe wetgeving en gewijzigde inzichten. De geactualiseerde Waterwegwijzer bevat voortaan ook informatie over de keuring van de privé-waterafvoer die sinds vorig jaar verplicht is bij elke nieuwbouwwoning, grondige verbouwing of bij de (her)aanleg van de riolering. Ook de praktische tips voor het ontwerp van het drinkwatercircuit zijn verder uitgebreid.

De brochure vind je hier.

Meer informatie vind je op de website www.vmm.be/water/waterwegwijzerbouwen.

Hoe bouwen of verbouwen? Gratis bouw-APP

De Belgen hebben een baksteen in hun maag. Toch is het geen evidentie om een eigen woning te bouwen. De weg van bouwplan tot droomhuis is lang en onderweg kan je een aantal valkuilen tegenkomen.

ikbouweenwoning.be wil je helpen zodat de bouw van jullie droomwoning niet uitmondt in een regelrechte nachtmerrie. Surf naar www.ikbouweenwoning.be, gebruik GRATIS de tools en informatie, opgebouwd met een handig stappenplan, en breng je bouwproject tot een goed einde!

stappenplan bouw-app