Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.
wprenoveert

RENOVATIEBEGELEIDING / WORTEGEM-PETEGEM RENOVEERT

Wie duurzaam (ver)bouwt, wint altijd: meer wooncomfort, lagere energiekosten én een leefbare woonomgeving. Om duurzaam te (ver)bouwen met goed gekozen materialen, in de meest aangewezen volgorde van werken en daarbij ook van alle beschikbare premies te kunnen genieten, is deskundig advies cruciaal. Daarom maakt het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen samen met de gemeente advies toegankelijk en gratis voor alle Oost-Vlamingen.

Gratis renovatieadvies en -begeleiding op maat

In bijna alle Oost-Vlaamse gemeenten kan je als particuliere woningeigenaar gratis bouw- of renovatieadvies krijgen. Wortegem-Petegem en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen nemen samen de volledige kost op zich. Een adviseur spreekt met jou af en helpt je vooruit in een persoonlijk, telefonisch adviesgesprek of komt zelfs in jouw woning op adviesbezoek. Tijdens zo’n renovatieadvies aan huis maakt de adviseur een stappenplan voor jouw duurzame verbouwing. Na afloop ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning. Vervolgens kan je – indien gewenst -ook gratis beroep doen op onze gratis renovatiebegeleider die je helpt bij het opvragen en vergelijken van offertes en het vinden van de meest geschikte aannemers. Ook tijdens de uitvoering van de werken blijft jouw renovatiebegeleider beschikbaar voor vragen of een ‘second opinion’. Bovendien helpt hij/zij jou met de aanvraag van alle premies waarop je recht hebt. Met nieuwbouwplannen kan je terecht op kantoor voor een uitgebreid persoonlijk adviesgesprek. Op die manier werken we aan klimaatgezonde, duurzame en toekomstbestendige woningen tegen 2050.

'Wortegem-Petegem renoveert' is een project van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen en SOLVA, i.s.m. de gemeente en met steun van netbeheerder Fluvius. Alle inwoners van Wortegem-Petegem kunnen deelnemen.

We begeleiden je in alle stappen van jouw renovatie. Zonder verplichtingen, na iedere stap beslis je zelf of je in dit traject verder wil.

Hoe werkt het?

Stap 1

Een adviseur van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen geeft je gratis onafhankelijk renovatieadvies. Welke ingrepen zijn het meest zinvol voor jouw woning, en welke voer je best eerst uit, ook rekening houdende met je budget?

Stap 2

De BENOvatiebegeleider helpt je bij het opvragen van offertes en de keuze voor de meest geschikte aannemers en leveranciers.

Stap 3

De BENOvatiebegeleider helpt je bij de aanvraag van premies of goedkope leningen en biedt gedurende de werken een antwoord op je vragen.

Einde!

Een comfortabele, energiezuinige en duurzame woning!

Advies aanvragen

Meer informatie vind je op de website van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen.

Vraag nu gratis en vrijblijvend bouwadvies of renovatieadvies

Of neem contact met het infoloket voor specifieke (bouwtechnische) vragen.

Renoveren?

Doe het dan meteen goed en BENOveer!

BENOveren staat voor Beter Renoveren. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde, krijg je een zo duurzaam mogelijke woning waarin je je hele leven kan blijven wonen.

Meer info: www.vlaanderen.be/veka

Voor vragen rond dit project of vragen over duurzaam (ver)bouwen kan je terecht bij het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen:

dubo@Oost-vlaanderen.be
tel 09 267 78 07
www.bouwwijs.be

 

 

logos-wprenoveert