Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven nog zeker tot en met 30 september 2020 op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14 of via mail naar gemeente@wortegem-petegem.be.
Meer info over de maatregelen rond corona Ik heb hulp nodig

Klusjesdienst

Voor heel wat bejaarden, andersvaliden, zieke mensen of personen in een problematische sociale of familiale situatie, is het soms moeilijk, zelfs haast onmogelijk om nog zelfstandig karweien aan de woning of in de tuin te verrichten.

Om tegemoet te komen aan de veel gevraagde hulp hieromtrent, werd begin januari 2002 gestart met onze klusjesdienst.

Allerhande karweitjes in en rond de woning kunnen uitgevoerd worden hetzij door de gemeentelijke technische dienst, hetzij door de VZW Grijkoort (tuinonderhoud en ingrijpende herstellingen). 
Bedoelde klusjes kunnen zijn:

  • onderhoud van de tuin
  • beperkte schrijnwerken
  • opfrissen schilderen en behangen
  • kuisen en herstellen van goten
  • opruimen zolders en kelders
  • kleine herstellingen van meubilair
  • verhuis (OCMW-cliënteel),…

De maatschappelijk werkster breng je een huisbezoek en stelt vast in hoeverre je hulp nodig heeft. De bijdrage wordt berekend aan de hand van uw inkomsten. Er wordt afgesproken wanneer de werken zullen uitgevoerd worden en hoeveel tijd zij ongeveer zullen in beslag nemen.

De bijdrage wordt berekend aan de hand van uw inkomsten die niet hoger mogen zijn dan 2 keer het bedrag van het leefloon. Het tarief varieert van € 7 tot € 10 per gepresteerd arbeidsuur (+ € 0,50 per eigendom). Er wordt een forfait van € 2,50 gerekend voor de verplaatsing (per uitgevoerde opdracht) en een forfait van € 2,50 voor het gebruik van aangepast materiaal en machines (per uitgevoerde opdracht).

Heb je vragen, of wens je een beroep te doen op onze klusjesdienst, aarzel dan niet contact op te nemen met het OCMW.

Contactpersoon 
Mia Vandebuerie
T 056 68 00 50
mia.vandebuerie@wortegem-petegem.be