Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.

Modder op de weg

Modder op de weg

Verkoop van signalisatieborden "Modder op de weg"

Het gemeentebestuur ontwierp een signalisatiebord met de vermelding "Modder op de weg". Deze borden zijn in eerste instantie bedoeld voor de landbouwers van onze gemeente, die tijdens de zaai- en oogstmaanden intensief op hun akkers aan het werk zijn. Door het aan- en afrijden van tractoren en andere machines gebeurt het regelmatig dat aarde en modder op de openbare weg wordt verspreid. In combinatie met een regenbui is het slipgevaar reëel.

Door het plaatsen van dergelijke borden, langsheen beide zijden van bevuilde weggedeelten, worden de andere weggebruikers hierop attent gemaakt. Het gemeentebestuur hoopt met dit initiatief de weggebruiker op een positieve manier te informeren over de tijdelijke werken. Het spreekt voor zich dat tijdens en na de werken de landbouwer nog steeds verantwoordelijk is voor de ruiming van de bevuilde stukken openbare weg. De beheerder van de weg kan ten allen tijde veiligheidsmaatregelen nemen om de weg schoon te (laten) maken en de kosten hiervoor (gedeeltelijk of volledig) aan de landbouwer in kwestie door te rekenen.

De infoborden worden verkocht tegen een setprijs van € 25.
In een set zitten:

  • één rubberen voet van 40 cm op 40 cm;
  • één signalisatiebord van 40 cm op 60 cm;
  • één aluminium paal van 2 meter hoog;
  • de nodige bevestigingsbeugels.

Je doet er goed aan onmiddellijk 2 sets aan te kopen, zodat je de aankomende weggebruikers langs beide zijden van de openbare weg kunt informeren. De borden zijn te verkrijgen op het gemeentelijk recyclagepark.