Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.

Nieuwe mobiliteitsvisie De Lijn

Met de nieuwe mobiliteitsvisie zet Vlaanderen in op efficiënter openbaar vervoer, afgestemd op ons fiets- en wegennetwerk.

Trein, bus en tram blijven vaste waarden. We bedienen drukke verbindingen beter met snellere en frequentere Lijnbussen en -trams. Op andere plaatsen vervangt flexvervoer de Lijnverbinding: afhankelijk van je regio boek je op voorhand een Hoppinbus, -taxi, -fiets of -wagen.

Zo combineren we in de toekomst vaker verschillende vervoermiddelen om onze route af te leggen. Overstappen doe je op een Hoppinpunt, een knooppunt van verschillende vervoermiddelen. Je ziet ze hier en daar al in het straatbeeld en herkent ze aan de paarsgroene Hoppinzuil. Je route plannen, flexvervoer boeken (en later ook betalen) kan via de app, de website of het callcenter van de Hoppincentrale.

We stemmen het openbaar vervoer dus beter af op de vraag. Met vaste en frequentere Lijnbussen en -trams op drukke verbindingen en flexvervoer op aanvraag op plaatsen waar minder reizigers aankomen en vertrekken.

De Vlaamse overheid, De Lijn, de vervoerregio’s én de lokale besturen zijn bezig met de voorbereiding van deze nieuwe mobiliteitsvisie. Zodra de Hoppincentrale operationeel is, wordt ze uitgerold.

 

Tussenkomst in abonnementskost van Buzzy Pazz en Omnipas

Vanaf januari 2021 zal je als inwoner van Wortegem-Petegem minder betalen voor een Buzzy Pazz of Omnipas (gemeenteraadsbesluit van 24 september 2020):

  • Abonnementen voor 3 maanden worden 10% goedkoper.
  • Jaarabonnementen worden 25% goedkoper.

Je krijgt de korting automatisch op basis van jouw rijksregisternummer.

Het gemeentebestuur wil op deze manier het openbaar vervoer promoten bij schoolgaande jeugd en volwassenen.