Overslaan en naar de inhoud gaan
De gemeentelijke administratieve diensten en het OCMW blijven enkel op afspraak werken.
Een afspraak maken kan via het nummer 056 68 81 14. Bij de dienst burgerzaken kan je online een afspraak maken.

Reni: waterbewust bouwen dankzij regenwaterrecuperatie!

Ga je (her)bouwen en ben je verplicht een regenwaterput te plaatsen? Of wil je besparen op jouw waterfactuur door jouw bestaande regentank optimaal te gebruiken?

Maak dan kennis met Reni, de nieuwe dienstverlening van FARYS. De Reni all-in one oplossingen gaan van een design regenton tot een uitgebreide regenwaterinstallatie die aan alle normen en eisen voldoet. Een pakket bestaat minimum uit een filter, pomp of aftapkraantje en tank. Elk pakket werd geselecteerd door onze experts. De regenwaterinstallatie wordt bovendien maximaal vooraf gemonteerd en in één keer geleverd. Zo blijft het werk bij de installatie beperkt en is de kans om fouten te maken bij het zelf plaatsen miniem.

Elk pakket wordt gratis geleverd met praktische instructies voor doe-het-zelvers. Plaatsing is ook mogelijk, net zoals het voorvullen van de put. Voor klanten van FARYS geldt bij een pakket met plaatsing, ook bij nieuwbouw het verlaagd btw-tarief van 6%.

Vind het regenwaterpakket dat bij u past.
Er zijn zeven basispakketten voor regenwaterrecuperatie in verschillende uitvoeringen. Op www.reni.be is met de online tool het vinden van de juiste installatie kinderspel. In enkele vragen kom je uit bij het regenwaterpakket dat het meest geschikt is voor jouw tuin en huis:

  • plaatsing bovengronds of ondergronds
  • voor gebruik binnen- en/of buitenshuis
  • in kunststof of beton
  • automatisch of manueel bijvullen of overschakelen op kraanwater bij tijdelijke leegstand van de tank

Toch liever persoonlijk advies? Dan ben je op afspraak welkom in onze showroom.

Heb je al een regenput maar gebruik je die niet of niet optimaal? De Reni-experts ontwikkelen ook een pakket voor jou. binnenkort bieden wij een extra oplossing voor buiten- of binnengebruik voor bestaande regenwaterputten.

Contact en toonzaal
Reni – Stropstraat 1 – 9000 Gent – 09 242 58 39 – info@reni.be
De toonzaal is open van maandag tot vrijdag, op afspraak.